НОВИНИ

Хебър освободи Николай Митов и предложи договори на шестима футболисти

хебър освободи николай митов предложи договори шестима футболисти
Снимка: ПФК Хебър (Пазарджик)
bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 08.06.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Хебър (Пазарджик) освободи старши-треньора Николай Митов и екипът му, въпреки че специалистът изведе тима до елита на българския футбол, след като го пое в Трета лига.

Договорите на Митов и всичките му асистенти няма да бъдат продължени, като тяхното прекратяване ще бъде с незабавен ефект. В тази връзка предстои оформяне на споразумения, а ръководството на клуба е поело ангажимент за коректно изплащане на всичко заработено до края на отминалия шампионат.

Изключения са направени за двамата физиотерапевти на отбора Иван Василев и Георги Делчев и домакина Иван Чорлев, които имат предложение да останат на работа в клуба. Те допълнително ще получат оферта за трудово възнаграждение, която ще имат възможност да приемат или не.

Освен раздялата с наставника Митов, шестима футболисти от досегашния отбор на Хебър са получили принципно предложение да продължат кариерата си в клуба.

Това са вратарят Петър Дебърлиев, Цветелин Тонев, Мартин Михайлов, Георги Търтов, Ивайло Михайлов и Емануил Манев. Тепърва обаче ще се уточняват финансовите параметри по евентуалните им бъдещи контракти, стана ясно след срещата им с председателя на УС на клуба Елизар Спасов.

Футболистите на Хебър, които не са получили предложения за нов договор, ще продължат кариерите си в други клубове.

Рокади предстоят и в школата на Хебър. Вчера досегашният директор Спас Спасов обяви, че е подал предизвестие за напускане. Той мотивира оставката си с оттеглянето от поста спортен директор на Иван Папазов, който го покани на тази длъжност преди 5 години.

Почти сигурно поста на Спасов ще поеме бившият национал Йордан Минев, който до скоро водеше една от детските формации в школата.

В следващите дни се очаква отговор на още няколко важни въпроса. Първият е свързан с името на новия старши-треньор на мъжете и неговия щаб. Също така и със селекцията на мъжката гарнитура.

Все е още не е ясна датата за начало на лятната подготовка на отбора и конкретната програма за нея – лагер и контроли.

И не на последно място – къде Хебър ще приема своите съперници. Има вероятност това да бъде националният стадион "Васил Левски". Първоначално Хебър бе посочил за свой временен дом стадион "Берое", но от Лицензионната комисия на БФС не приели опцията само "за първите два домакински мача", а поискали клубът да депозира договор за наем, за по-дългосрочен период.

Старозагорци не дали разрешение за такова нещо, а от пловдивските Ботев и Локомотив също се ослушвали за своите стадиони. Вариант бил и стадионът на Витоша (Бистрица), но минималната цена в искания наем спрямо "Васил Левски" довела до крайния избор Хебър да играе на центъра на София до приключване на строително-ремонтните работи на пазарджишкия "Георги Бенковски".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Правителство на малцинството е много по-добре, отколкото да ти извиват ръцете
Кирил Петков: Правителство на малцинството е много по-добре, отколкото да ти извиват ръцете
Гюров след изявлението на Слави Трифонов: Ще видим в какъв формат може да изпълним целите си
Гюров след изявлението на Слави Трифонов: Ще видим в какъв формат може да изпълним целите си