НОВИНИ

Хебър пречупи Ботев Пд с ранен гол след почивката за втори успех през сезона в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:54, 12.08.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
хебър пречупи ботев ранен гол почивката втори успех сезона първа лига
Слушай новината

Отборът на Хебър Пазарджик записа втората си победа от началото на сезона в Първа лига, след като надигра с минималното 1:0 у дома Ботев Пловдив в среща от петия кръг.

На стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик двамата тима изиграха интересен двубой, в който имаше положения и пред двете врати, но в крайна сметка разликата направи попадението на Ангел Бастунов в 48-ата минута.

Преди това обаче през първото полувреме гостите от Пловдив получиха златна възможност да открият резултата, когато Роберт Мазан препъна Самюел Акере в наказателното поле и главният съдия Георги Давидов отсъди дузпа в полза на "жълто-черните". С отговорността да изпълни се нагърби Мартин Секулич, но ударът бе отразен от стража Матвей Игонен, който само преди няколко дни хвана изстрел от бялата точка и на Педриньо в мача срещу ЦСКА 1948. При добавката пък опитът на Рой Херман с глава се от страничния стълб и така нулевото равенство се запази.

Секунди по-късно страстите на терена се нажежиха, след като Точукву Нади от Ботев и Жоао Сеско от Хебър се спречкаха пред скамейката на домакините, което накара част от щаба на "гробарите" също да "скочат" срещу играча на "канарчетата". В крайна сметка арбитърът потуши напрежението с по един жълт картон за провинилите се футболистите, но същевременно изгони и един помощник треньорите на Хебър.

В крайна сметка първото полувреме завърши без попадения, а само три минути след подновяването на играта Ангел Бастунов получи подаване отляво и с удар от движение даде аванс на домакините.

До края на срещата положения не липсваха и пред двата отбора, но вратарите Матвей Игонен и Хидает Ханкич не допуснаха да бъдат преодолени и така крехкият аванс на Хебър Пазарджик остана.

Седем минути преди края на редовното време пък гостите останаха с човек по-малко след изгонването на Джеймс Етоо, който получи втори жълт картон за грубо нарушение.

По този начин след своя успех "гробарите" временно се изкачиха до 4-ата позиция с 8 точки, докато Ботев Пловдив остава на 14-ото място с едва 2 пункта и все още без победа от началото на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина баскетболната легенда Атанас Голомеев
Почина баскетболната легенда Атанас Голомеев
Нургюл Салимова спечели първата партия в четвъртфиналния си сблъсък на Световната купа по шахмат
Нургюл Салимова спечели първата партия в четвъртфиналния си сблъсък на Световната купа по шахмат