НОВИНИ

Хебър стартира тази вечер участието си във волейболната Шампионска лига

хебър стартира вечер участието волейболната шампионска лига
bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 05.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският волейболен шампион Хебър (Пазарджик) ще направи тази вечер своя дебют в най-престижния европейски клубен турнир за мъже - Шампионската лига.

Отборът, който само преди няколко месеца вдигна историческа първа титла на България, е мотивиран да се докаже и на международната сцена, като за това говори и лятната селекция.

В Пазарджик пристигнаха играчи от ранга на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов, чиито опит може да се ключът към успешното представяне в Европа.

Не на последно място пазарджиклии привлякоха за треньор бившия национален селекционер на България Камило Плачи, което е още един атестат за това, че българският първенец възнамерява да атакува групите на Шампионската лига.

Пътят до там обаче минава през два квалификационни кръга, а в първия съперникът е испанският КВ Лас Палмас.

Отборът от Канарските о-ви има много интересна история, като между 1990 и 1995 печели пет последователни титли на Испания под името Калво Сотело.

Този тим обаче се разпада през 2008 година и трябва да чака едва до миналата година, за да се завърне под името Лас Палмас. Целият проект за възраждането на тима е по идея на някогашния президент Хуан Руис.

Още в първия си сезон обратно в испанския елит, отборът от Гран Канария спечели дубъл в Испания, триумфирайки и в шампионата, и в турнира за Купата.

През новата кампания пък момчетата на Серхио Камареро стартираха със спечелването на нов трофей - Суперкупата на Испания.

Двубоят в "Спортен комплекс Лас Палмас" е тази вечер от 21:30 часа българско време, а домакините ще могат да разчитат и на своите фенове по трибуните, които ще могат да запълнят до 80% от капацитета на залата с 5200 места.

Реваншът в Пазарджик ще бъде следващият петък, като победителят от сблъсъка ще се класира за финалния етап на квалификациите в Шампионската лига, докато загубилият ще трябва да се задоволи с участие във втория по сила турнир на Стария континент - Купата на CEV.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 области са близо до тъмночервената зона за COVID-19
8 области са близо до тъмночервената зона за COVID-19
Виктория Томова отпадна от Индиън Уелс след контузия
Виктория Томова отпадна от Индиън Уелс след контузия