НОВИНИ

Херо: Не заслужаваме да изпаднем, по-добри сме от преките съперници

херо стане чудо спасим
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 25.05.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Опитният старши треньор на Спартак Варна - Димитър Димитров-Херо, остана доволен от играта, влагането и енергията на своя отбор при визитата на Берое. Според него, варненци са играли по-добре, но лошата реализация им е попречила да спечелят и те се задоволиха само с точка от равенството в Стара Загора - 1:1.

"За пореден път ни попречи лошата реализация. Това не е първи мач, в който играем по-добре от противника и не успяваме да реализираме усилията на отбора. Това е нещото, което ни пречи да изпълним голямата цел, която ни бяха поставили. Неумението пред гола е най-големия проблем и получаваме голове от нищото. Видяхте – първи гол към нашата врата и получаваме гол. И това е почти във всеки мач. Явно напрежението е огромно, защото първенството го започнахме с много точки назад в сравнение с останалите противници. И всяка една среща, в която знаеш, че трябва да печелим, винаги те сковава", започна Димитров.

След това той обясни, че Спартак страда от подценяването на лятната селекция, когато не са се взели достатъчно качествени играчи и отборът дълго време нямаше точка дори. А в момента многото контузени и болни играчи допълнително утежняват ситуацията.

"Но аз мога да кажа, че от качеството на игрите съм доволен с изключение на домакинския мач с Берое, който загубихме 0:4. Смятам, че в другите мачове нашият отбор игра близко до своя максимум. Даже в много от срещите бяхме по-добри, но поради гореизказаните причини, не успяхме да спечелим. Ако този отбор се запази и се надгради малко, с лекота ще влезе отново в Първа лига. Но трябва да се направи такъв отбор, който има някакво ядро. А не като миналата година да започнеш първенството от 10 кръга – 1 точка. И оттам ти си вече почти изпаднал. Искам да повторя, че от поведението на нашия отбор, на нашите футболисти не се срамувам. Напротив. Те играха близко до своите възможности".

"Вижте ни скамейката. Нашата скамейка е изключително къса. Аз дори не мога да попълня тимовия лист. Но това са тези момчета. Да, изморени са. Нямам ротации, не мога и да имам вариативност. Но като качество на играта аз не мога да имам претенции към тези момчета, а напротив. Мога да кажа в много срещи бяхме по-добри".

Попитан дали днешната среща е могла да даде повече надежди и дори да извади Спартак от зоната на изпадащите, той каза: "За мене, да – днес пропуснахме шанс да дишаме малко по-спокойно до края. Днес трябваше задължително да спечелим. Но въпреки това, даже и да изпаднем, аз искам да играем във всички мачове по този начин. Защото показваме срещу директните противници, че нашият отбор е по-стойностен и не заслужава да изпадне".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция обяви състава на новото служебно правителство
Гърция обяви състава на новото служебно правителство
Дрифт посред бял ден на оживено кръстовище в центъра на Петрич (ВИДЕО)
Дрифт посред бял ден на оживено кръстовище в центъра на Петрич (ВИДЕО)