НОВИНИ

Херо: За нас всеки мач ще е финал, за да изпълним целта за оставане в групата

херо основната цел начело спартак останем сред добрите
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 04.01.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Спартак 1918 (Варна) започна подготовката за пролетния дял от шампионата. В първата януарска тренировка под ръководството на новия старши треньор Димитров Димитров-Херо се включиха футболистите Жоао Марио Нунес Фернандес, Андриан Димитров, Александър Цветков, Кристиано Фигейредо, Александър Белоусов, Иван Дичевски, Християн Христов, Никола Борисов, Пламен Димов, Виктор Митев, Божидар Васев, Румен Руменов, Ивайло Климентов, Родни Антуи, Здравко Димитров, Емануел Моура, Велислав Боев, Денис Баланюк, Ромееш Ивей и Лиандро Мартис.

Първият етап от подготовката ще бъде във Варна до 18 януари, след което отборът заминава на лагер в Анталия. На родна земя момчетата на Димитър Димитров ще изиграят две контролни срещи – на 14 януари срещу Локомотив Горна Оряховица, и на 18 януари - срещу тима на Добруджа.

По време на лагера в Анталия варненският отбор планира четири проверки. Първата е на 21 януари срещу Черноморец Одеса. Следват двубоите с Малишево от Косово на 25 януари, Спартак Минаж от Украйна на 29 януари и Македония Гьорче Петров на 2 февруари.

Групата на Спартак не е завършена, очаква се да пристигнат още двама футболисти от чужбина, които имат предварителни договори с клуба, но имат визови проблеми, каза треньорът Димитров. Той посочи, че има още позиции, за които търси футболисти и уточни, че се търси баланс в състава.

"Трябва да привлечем още 4-5 души", каза Херо. Според него групата на отбора за пролетния полусезон ще е от 20 полеви играчи и трима вратари.

"През пролетта трябва да търсим резултати, баланс в играта и да печелим точки, коментира още специалистът. "През пролетта за нас почти всеки мач ще е финал, за да изпълним целта за оставане в групата“, каза още той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионът Милан спечели гостуването си на Салернитана с 2:1
Шампионът Милан спечели гостуването си на Салернитана с 2:1
Славия се разделя с Димитър Стоянов, представя новия си играч Владимир Николов в събота
Славия се разделя с Димитър Стоянов, представя новия си играч Владимир Николов в събота