НОВИНИ

Хеттрик на Еди Нкетия помогна на Арсенал за рутинна победа над Шефилд Юнайтед

В друг мач от кръга, игран по същото време, Борнемут надви Бърнли с 2:1

Арсенал Деклан Райс Еди Нкетия Уилям Салиба Емил Смит Роу
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:42, 28.10.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал разби с 5:0 последния в класирането на Висшата лига Шефилд Юнайтед и продължава да върви убедително, а вече с 24 точки се изкачи на 2-ото място. Гостите остават на дъното с 1.

Нападателят Еди Нкетия се отличи с хеттрик за артилеристите. 24-годишният футболист направи пълен дебют за националния отбор на Англия през този месец, а за Арсенал не беше вкарвал от август месец. Но слабата защита на аутсайдера от Шефилд се оказа подходяща за него. Иначе той започна като титуляр заради контузията на бразилеца Габриел Жезуш.

Той откри резултата в 28-ата минута с чудесно изпълнение след подаване на Деклан Райс. Малко след началото на второто полувреме той направи 2:0, след като вратарят на гостите Уес Фодерингъм не успя да улови топката след центриране от корнер на Букайо Сака. В 58-ата той оформи и хеттрика си, дошъл след асистенция на Емил Смит-Роу. След това вратарят на гостите направи няколко добри спасявания.

Но в последните минути трябваше да пусне нови два гола. В 88-ата минута от дузпа Фабио Виейра и в добавеното време Такехиро Томиясу оформиха крайния резултат.

Борнемут отпразнува първата си победа за сезона, след като направи обрат срещу Бърнли и от 0:1 успя да стигне до 2:1. Филип Билинг донесе успеха с невероятен прехвърлящ удар от близо 35 метра, шокирал и свои, и противници. С днешния успех Борнемут се изкачи на 17-о място с 6 точки от 10 мача. Воденият от Венсан Компани отБор на Бърнли остана на 19-о място с 4.

Бърнли имаха до момента четири поредни победи на ниво Висша лига срещу днешния си съперник и откриха резултата в 11-ата минута чрез Чарли Тейлър, който изпрати истински снаряд от десния ъгъл на наказателното поле. Но в 22-ата минута Антоан Семеньо наказа грешка в защитата на гостите и изравни. В следващите 23 минути до края на първата част и двата отбора пропуснаха възможности, а след усилването на вятъра през втората част домакините стигнаха до успеха. Вратарят Джеймс Трафърд не се ориентира както трябва и в 76-ата минута Билинг вкара за 2:1. В 89-ата Бърнли вкара своя втори гол, но ВАР отмени попадението на Джей Родригес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избират кмет в село без жители
Избират кмет в село без жители
Даниил Медведев и Яник Синер ще спорят за титлата на финала във Виена
Даниил Медведев и Яник Синер ще спорят за титлата на финала във Виена