НОВИНИ

Хеттрик на Имобиле при разгромна победа на Лацио над Дженоа

хеттрик имобиле разгромна победа лацио дженоа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:38, 10.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Лацио разби с 4:1 Дженоа ксато гост в мач от 32-рия кръг на Серия "А". Големият герой за столичани отново беше лидерът им Чиро Имобиле, който отбеляза хеттрик и се откъсна с два гола пред Душан Влахович в битката за голмайсторския приз.

Адам Марушич изведе "орлите" от Рим напред в резултата с гол в 31-ата минута. Черногорският бек изпрати топката във вратата на Салваторе Сиригу след страхотен индивидуален пробив и прецизен удар с десния крак. Имобиле удвои преднината на гостите в добавеното време на първата част с прецизен изстрел в долния десен ъгъл на Сиригу след подаване отдясно на Мануел Ладзари.

В 63-ата минута Имобиле бе точен - 0:3. Той бе изведен в много добра позиция и първоначално не успя да преодолее съпротивата на Сиригу, но след това направи добавка с глава. Домакините върнаха едно попадение, което всъщност бе автогол на Патрик, пет минути по-късно, но в 76-ата минута Имобиле окончателно отказа "грифоните" от Генуа с третия си гол в срещата. Нападателят се възползва от неубедителните изяви на защитата на Дженоа и с удар от близка дистанция, макар и не от най-добрия ъгъл, насочи топката във вратата.

Лацио събра 55 точки на петата позиция и е с една точка повече от Рома. Дженоа пък е на 19-о място с 22 точки е все по-близо до изпадане в Серия "Б".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров елиминира грузинец на старта в Монте Карло
Григор Димитров елиминира грузинец на старта в Монте Карло
Венко Сабрутев, ПП: Оттеглянето на Андрей Гюров от състезанието за БНБ е държавническо мислене
Венко Сабрутев, ПП: Оттеглянето на Андрей Гюров от състезанието за БНБ е държавническо мислене