НОВИНИ

Хокеистките на Канада победиха Русия в мач, игран с маски

хокеистките канада победиха русия мач игран маски
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 07.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският отбор на Канада по хокей на лед победи с категоричното 6:1 състава на Русия в мач от груповата фаза на олимпийския турнир в Пекин, който беше предшестван от скандал.

Попаденията за „кленовите листа“ реализираха Сара Нурс, Сара Филие, Джейми Лий Ратрей, Ерин Амброуз, Бриана Дженър и Мари-Филип Пулен. Единствения гол за Русия отбеляза Анна Шохина.

Мачът започна със закъснение от повече от час, тъй като канадките отказаха да играят заради липса на тестове за COVID-19 на съперничките.

В резултат на забавянето на резултатите на „Сборная“ и двата отбора, по молба на Канада, излязоха на леда с предпазни маски. Те трябваше да играят с тях, докато не бъдат готови резултатите от тестовете.

В третата част от мача рускините излязоха на леда вече без маски, подобно на съдиите, въпреки че канадките продължиха да ги носят до края на срещата.

След този двубой Канада заема първо място в група А. Русия продължава да е на 3-а позиция и ще играе с Финландия в следващия мач. Първите три отбора от групата се класират за плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия отново отвори границите си след две години изолация
Австралия отново отвори границите си след две години изолация
Ева Вукадинова е 36-а в гигантския слалом, Сара Хектор триумфира
Ева Вукадинова е 36-а в гигантския слалом, Сара Хектор триумфира