НОВИНИ

Холгер Руне ще бъде съперник на Григор Димитров в Монте Карло

В друг мач от турнира Даниил Медведев претърпя поражение

Холгер Руне
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:53, 11.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Датчанинът Холгер Руне ще бъде съперник на Григор Димитров на осминафиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд от 5,95 милиона евро. Руне се наложи трудно над индиеца Сумит Нагал с 6:3, 3:6, 6:2.

Мачът продължи 2 часа и 11 минути. Той също бе прекратен в сряда вечерта заради дъжда и се доигра днес. Датчанинът обаче стигна трудно до успеха и след като водеше с 2:0 във втория сет, Нагал реализира два пробива, за да изравни първо, а след това и да се наложи с 6:3.

В третата част Руне отново излезе напред с 2:0 и Нагал пак върна един от пробивите. Силите на индиеца свършиха, като европеецът още два пъти спечели подаването на съперника и триумфира с 6:2.

Григор Димитров и Холгер Руне имат три мача помежду си до момента, като българинът води с 2:1 победи. Той спечели финала в Бризбейн срещу датчанина в края на януари тази година след 7:6 (5), 6:4. Хасковлията има загуба на "Уимбълдън" миналото лято. Двамата не са играли на клей един срещу друг.

Поставеният под №4 Даниил Медведев от Русия загуби от сънародника си Карен Хачанов - 6:3, 7:5. Подобно на мача срещу французина Гаел Монфис Медведев изпусна нервите си, като в края на първата част хвърли с всичка сила ракетата си към дъното на корта. Това му донесе наказание в началото на втория сет и руснакът така и не успя да се успокои.

"Щастлив съм, защото го побеждавам за първи път от Москва през 2018 г.", каза Хачанов след успеха.

Той ще чака победителя от двубоя между Стефанос Циципас (Гърция) и Александър Зверев (Германия).

На четвъртфиналите продължава и австралиецът Алекс Де Минор, който победи сънародника си Алексей Попирин с 6:3, 6:4 за час и 15 минути игра.

В следщата фаза Де Минор чака победителя от двубоя между световния №1 Новак Джокович от Сърбия и италианеца Лоренцо Музети.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседава временната комисия за скандала с "Митниците"
Заседава временната комисия за скандала с "Митниците"
Израел потвърди смъртта на трима от синовете на лидера на "Хамас"
Израел потвърди смъртта на трима от синовете на лидера на "Хамас"