НОВИНИ

Хосе Мария Бакеро: Славия е исторически клуб, искам да вложа методологията от Барселона тук

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:25, 23.06.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
хосе мария бакеро славия исторически клуб искам вложа методологията барселона
Слушай новината

Легендарният футболист на Барселона Хосе Мария Бакеро бе представен като новия старши треньор на Славия, като освен него пред медиите застана и неговият помощник Жорди Гротакас.

Бакеро сподели, че е добре запознат със стила на "белите" да налагат млади футболисти и заяви, че ще се опита да наложи в тима методологията на Барселона.

"Това е исторически клуб. Клуб, който залага на собствени кадри. Наблюдавал съм някои двубои на Славия и знам за какво става дума. Когато президентът ми предложи тази възможност, помислих си и приех. С моя опит мога да допринеса за това отборът да се представя на ниво. Искам да вложа методологията от Барселона и тук, защото през последните 6 години работих с юношеския отбор на Барса. Това ме мотивира изцяло и затова съм тук. Искам да вложа целия си опит в Славия. Целта е да се конкурираме с нашите съперници, както и да подобрим качествата на футболистите и целия отбор", започна Бакеро.

Испанският специалист увери още, че ще изисква от всички футболисти, както и от своя щаб да дават най-доброто от себе си и призова за повече търпение към младите играчи.

"Преди много години думата "успех" за мен означаваше да се подобряваш и да дадеш всичко от себе си, не да побеждаваш на всяка цена. Ще искаме от всеки да дава 100 процента от възможностите си - не само футболистите, а и треньорите. Нашата цел е да накараме публиката да е доволна от представянето на отбора. Ще се опитаме да направим така, че феновете ни да идват на стадиона. Целта ни е да изградим момчетата като професионалисти. Трябва да има търпение към тях. Постепенно трябва да ги интегрираме в мъжкия футбол, защото този преход не е лесен. Искаме самите млади футболисти постепенно да се превърнат в гръбнака на първия състав. Няма да имам различно отношение към моя син (Йон Бакеро)", заяви Хосе Мария Бакеро.

Бившият офанзивен футболист говори и за отношенията си с легендата на българския футбол Христо Стоичков, с когото двамата постигнаха редица успехи като съотборници в Барселона.

"Изживяхме страхотни моменти заедно на терена. Той е истинска легенда, не само в България и Барселона, но и по света. Има много силен характер. Спокойно мога да го нарека приятел, защото останахме близки и след края на футболната ни кариера", заяви Бакеро, който бе и капитан на "каталунците" в периода 1993-1996.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Димитров, ПП-ДБ: Реакцията ни днес бе с цел да се изпълнят обещанията, които сме дали
Мартин Димитров, ПП-ДБ: Реакцията ни днес бе с цел да се изпълнят обещанията, които сме дали
Трима обвинени за данъчни измами чрез търговия с трюфели след акцията в Пловдив
Трима обвинени за данъчни измами чрез търговия с трюфели след акцията в Пловдив