НОВИНИ

Хосеп Гуардиола е "Мениджър на сезона" в Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:39, 25.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Футбол
хосеп гуардиола мениджър сезона англия
Слушай новината

Испанският наставник на Манчестър Сити грабна за втори път наградата, след като изведе "гражданите" до титлата във Висшата Лига, а също така вдигна и Купата на Лига.

Предишното си отличие в тази класация Гуардиола спечели през сезон 2017/18, когато постави рекорда по брой спечелени точки в първенството, ставайки първия треньор, който достига до котата от 100 пункта в един сезон.

„Щастлив съм да спечеля тази награда за втори път, но отличие като това е възможно само ако един мениджър е заобиколен от топ професионалисти. Играчите ми бяха фантастични – тяхната отдаденост и професионализъм не липсва никога, дори в сезон, който беше най-предизвикателният за всички нас. Щабът ми също заслужава големи похвали. Наградата е посветена и споделена с тях“, заяви Пеп.

Останалите номинирани за наградата бяха наставникът на Лийдс Марсело Биелса, Даниел Фарке от Норич, Брендън Роджърс от Лестър, Дейвид Мойс от Уест Хям и мениджърката на женския отбор на Челси Ема Хейс.

Нейната номинация беше историческата, като за първи път жена беше сред номинираните за трофея "сър Алекс Фъргюсън".

Макар и да не спечели, Хейс закономерно бе избрана за №1 при жените, след като изведе своя тим до титлата в първенството, Купата на Лигата и го класира за финал на Шампионската Лига за жени, загубен с 0:4 от Барселона

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът не е издавал разрешение за СРС-та спрямо Стефан Янев и опозиционни политици
Спецсъдът не е издавал разрешение за СРС-та спрямо Стефан Янев и опозиционни политици
Винъс Уилямс отпадна на старта на турнира на клей в Страсбург
Винъс Уилямс отпадна на старта на турнира на клей в Страсбург