НОВИНИ

Хотелиери и ресторантьори от Кюстендил с дарителска акция в помощ на болно дете

хотелиери ресторантьори кюстендил дарителска акция помощ болно дете
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 07.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Ресторантьори и хотелиери в Кюстендил се обединиха в благородна кауза в помощ на болно дете. Те събират отпадъците си разделно, а средствата от рециклирането им ще бъдат дарени за рехабилитацията на 11 –годишната Даная, която страда от хидроцефалия и спина бифида.

За семейството на Даная помощта на туристическия бранш е изключителна важна. Защото със събраните средства момичето ще получи необходимите медицински грижи, за да може да се придвижва свободно.

Силвия Симеонова, майка на детето: Примерно, като почне училище, тя да се движи самичка с децата и на междучасието, да си е с тях, да не е изключение.

Петър Петрушев е един от включилите се в благотворителната кампания. Казва, че от 15 години събира отпадъците от хотела и ресторанта си разделно, а средствата от рециклирането им, дарява за различни каузи.

Петър Петрушев, собственик на хотел-ресторант в с. Слокощица: Ние генерираме доста голям отпадък с ресторантъорската и хотелска част. Месечно събираме близо около тон хартия и пластмаса, която е поне 200-300 кг. Парите, които се събират от отпадък, не са знае какво, но поне знаем, че нещата започват да се случват правилно.

Идеята на местните ресторантьори е да продължат и за напред да рециклират отпадъците си, като по този начин искат и да намалят замърсяването на околната среда.

Автор-оператор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинска сестра от Лом е заразена с COVID-19 и е в болница
Медицинска сестра от Лом е заразена с COVID-19 и е в болница
46 оздравели и 35 новозаразени с COVID-19 в Пловдив
46 оздравели и 35 новозаразени с COVID-19 в Пловдив