НОВИНИ

Хотелите в Русе с 90% спад на резервациите през май

bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 13.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Заради коронавируса хотелите в Русе отчитат 90% спад в резервациите през май, спрямо същия период на миналата година. Тези, които са работили, са настанявали средно по двама гости на ден. Други са останали затворени.

През май в хотелите в Русе и региона са отседнали 1649 туристи, при над 11 хиляди за същия период на миналата година. Въпреки че през втората половина на месеца блокадата беше свалена, броят на гостите в русенските хотелите почти не се е повишил, а приходите за бранша от нощувки са едва 103 хиляди лева.

"Русе винаги е бил командировъчен град, много рядко имаме туристи, които ще бъдат с преспиване за 2,3,5 или 10 дена. След като се спрат командировъчните на хората, хотелите спират да работят", заявява председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

Заради COVID-19 хотелският комплекс, който Мая Русанова ръководи, е затворил врати още на 13-и март.

Мая Русанова – главен мениджър на хотелски комплекс, разказва: "Ние бяхме напълно затворени, тъй като град Русе се "храни“ основно от командировките на фирмите, които пътуват. А такива нямаше. След средата на май имаше облекчение по мерките, фирмите... не стартираха своите пътувания. През май месец нямаме нито една реализирана нощувка. В края на юни са ни първите резервации".

От хотела казват, че са предприели действия да съживят контактите с клиентите си, но са установили, че са ги загубили, защото близо 30 на сто от тях са обявили фалит.

Автор: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отдават под наем електрически велосипеди в Димитровград
Отдават под наем електрически велосипеди в Димитровград
На 15-и септември – 35 столични училища с нови директори
На 15-и септември – 35 столични училища с нови директори