НОВИНИ

Христо Иванов: Ние дадохме формула, колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 11.08.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Сега ще видим на председателския съвет как си представят нещата, каза на входа пред парламента председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов.

Той потвърди, че е съгласен с мнението на експерти конституционалисти, според които трябва да има публично изявление на президента, че смята процедурата за неуспешно приключена. "И аз така мисля, но нека видим на председателски съвет ще се реши", каза Иванов.

"С нас никой нищо не е обсъждал, ние сме имали свои обсъждания, но институционално не е имало никакви обсъждания с нас. Сега очаквам да научим какво си представят колегите", коментира още той.

"Ние дадохме формула, която е напълно възможна, просто изисква колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори, трябва да има преговори, ненормалните, както се прави в парламента. Все още се надявам, че здравият разум ще надделее там", заяви Христо Иванов.

"Ако не се реализира третият мандат, Конституцията го казва - избори. Но не бива да тласкаме страната, днес има над 800 души заразени", каза още съпредседателят на "Демократична България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Дончева: При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент
Татяна Дончева: При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент
Тошко Йорданов: С предатели човек не може да е партньор
Тошко Йорданов: С предатели човек не може да е партньор