НОВИНИ

Христо Стоичков: ЦСКА се развива под ръководството на Гриша Ганчев

христо стоичков велики сте момичета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 25.03.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че ЦСКА се развива в правилната посока под ръководството на Гриша Ганчев.

Според него столичният тим скоро ще има това, от което най-много се нуждае - нов стадион.

"Живея в чужбина и не мога да помогна с ежедневните проблеми. Познавам клуба отвътре и знам, че в момента се нуждае от нов стадион. Начело с предприемача Гриша Ганчев клубът се развива и скоро ще постигнем целта си", сподели той в интервю за германския сайт "Ти-онлайн".

"Камата" коментира и моментното състояние на "армейците" в сравнение с отбора от 1982 г.

"Парите промениха футбола. Условията бяха много по-балансирани преди падането на Желязната завеса. Най-богатите страни изграждат най-богатите отбори, а от това страдат много велики отбори като ЦСКА. Ако играч от източноевропейски клуб има добър сезон, той се променя. Това е добре за него, но отборът не израства заедно с него. Например в днешно време не би било възможно аз, Любослав Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов да останем пет години в ЦСКА. Бившият ни отбор на ЦСКА, изграден от нас четиримата, би победил всеки отбор", категоричен е той.

Бившият национал смята, че всеки, работил в Българския футболен съюз през последните 30 години има вина за състоянието на българския футбол и липсата на кадри.

"България не успя да надгради успеха от 1994 г. Всеки един човек, който е работил в българския футбол през последните 30 години, включително и аз, е съучастник в този провал. За съжаление не виждам играч, който да се наложи в Бундеслигата. В момента само Петко Христов играе в отбор от топ 5 първенствата, което доказва, че нещо не е наред", твърди той.

Възпитаникът на Йохан Кройф коментира и връзката си с бившия си треньор и интересът на европейските грандове по време на състезателната му кариера.

"Йохан Кройф е може би най-големият гений в историята на футбола. И като играч, и като треньор. Преди да подпише с мен, той искаше да знае всичко за семейството ми, проблемите ми, силните ми страни. Кройф е един от хората, които превърнаха футбола в най-популярния спорт в света. Именно Кройф направи възможна международната ми кариера. Той ми липсва много. Към мен имаше интерес, но нямаше немски клуб, който би могъл да плати хонорара ми. Исках също да остана верен на Барселона. Дори не исках да мисля за евентуален трансфер. Няколко примера: Манчестър Юнайтед и Нюкасъл искаха да ме привлекат след Световното първенство, Пари Сен Жермен ми предложи договор, който щеше да ме направи най-високоплатеният футболист в света. Но всеки има своето място", убеден е Стоичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев иска отмяна на българското гражданство на Игор Финогенов, бивш шеф на Евразийската банка за развитие
Гешев иска отмяна на българското гражданство на Игор Финогенов, бивш шеф на Евразийската банка за развитие
"Възраждане" искат оставката на кабинета и предсрочни избори
"Възраждане" искат оставката на кабинета и предсрочни избори