НОВИНИ

Христо Стоичков: Меси искаше да завърши кариерата си в Барселона, но президентът и другите ръководители не го допуснаха

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:03, 18.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
христо стоичков меси искаше завърши кариерата барселона президентът другите ръководители допуснаха
Слушай новината

Българската футболна легенда Христо Стоичков даде интервю за агенция "Ройтерс", в което коментира трансфера на аржентинската звезда Лионел Меси в Интер Маями.

Световният шампион с "Албисалесте" от Катар 2022 избра да продължи кариерата си в САЩ, след като изкара два сезона в ПСЖ.

Меси беше свързван и завръщане в своята любима Барселона, в която за повече от 20 години постигна огромни успехи, превръщайки се в истинска легенда на клуба.

В крайна сметка тази възможност пропадна, а според Стоичков причината се крие в президента на "каталунците" Жоан Лапорта и останалите ръководители в "блаугранас".

"Меси искаше да завърши кариерата си в Барселона на всяка цена, но президентът Жоан Лапорта и другите ръководители не го допуснаха. Той не заслужаваше да напусне по този начин. Можеше да се върне това лято, но президентът трябваше да намали заплатите на останалите играчи и другите разходи, а Меси никога не е искал да поставя съотборниците си в такава ситуация", коментира бившият български футболист, който също постигна страхотни успехи с екипа на Барса.

Носителят на "Златната топка" за 1994-а година сподели очакванията си и за престоя на Лео Меси в Маями, като той е категоричен, че аржентинецът идва да печели, а не заради парите.

"Церемонията по представянето му беше невероятна. Дойдоха 25 хиляди души, които чакаха да видят този момент, въпреки че валеше. Меси идва да печели, не го интересуват парите, защото обича футбола. Познавам Лео от 12-годишен. Нищо не се е променило - остава си все така скромен. Ангажиран е към децата - снима се с тях, раздава автографи. Младите хора в Маями ще видят една легенда. Въздействието ще бъде грандиозно - билетите за мачовете вече са разпродадени. Идва футболист, спечелил всичко и същевременно запазил своята смиреност", заяви Христо Стоичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчевото и горещо време остава и през следващите дни
Слънчевото и горещо време остава и през следващите дни
НС избира управител на БНБ на извънредно заседание
НС избира управител на БНБ на извънредно заседание