НОВИНИ

Хуркач е новият шампион в Делрей Бийч

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:53, 14.01.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
хуркач новият шампион делрей бийч

Поставеният под номер 4 полски тенисист триумфира в турнира в Делрей Бийч (САЩ), който беше от категория АТР 250, надигравайки във финала американеца Себастиан Корда с 6:3, 6:3 за 68 минути игра.

За 35-ия в света Хуркач това е втора титла в турнирите от АТР, след като през 2019-та спечели турнира в Уинстън-Салем. Любопитното при триумфа в Делрей Бийч обаче е, че през цялата седмица той не загуби нито един сет.

За 20-годишният Корда това бе първи финал на турнир от АТР и американецът започна страхотно, повеждайки с 3:1 в първия сет.

Това обаче подейства събуждащо за Хуркач, който спечели следващите пет поредни гейма, за да затвори първия сет след 6:3 гейма.

Във втората част полякът реализира нови два пробива и без проблеми стигна до титлата, ставайки първият поляк шампион в турнира.

Този триумф ще позволи на Хуркач да се изкачи до 29-та позиция в ранглистата, което е само с едно място зад личния му рекорд, 28-мо място през февруари миналата година.

Достигането до финала пък ще помогне на Корда да се изкачи до 103-то място в подреждането, след като започна турнира под номер 116.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 000 души от Националната гвардия охраняват Вашингтон
20 000 души от Националната гвардия охраняват Вашингтон
България посреща Мексико за Купа Дейвис на 5 и 6 март в зала "София"
България посреща Мексико за Купа Дейвис на 5 и 6 март в зала "София"