НОВИНИ

Хюстън влезе в полуфиналите на Запад и ще играе с Лейкърс

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
12:45, 03.09.2020
Чете се за: 01:36 мин.
Баскетбол
хюстън влезе полуфиналите запад играе лейкърс

Чадър на Джеймс Хардън срещу Люгуенц Дорт 5.5 секунди преди финалната сирена помогна на Хюстън Рокетс да спечели със 104:102 решителния седми мач от серията с Оклахома Сити Тъндър от първия кръг на плейофите в Западната конференция.

Сблъсъкът, който завършва при 4-3 победи в полза на "ракетите", предложи серия от вълнуващи моменти, но едва ли някой от тях може да се сравни с последната една минута от мача, макар и в нея да бе отбелязана общо само една точка.

61 секунди преди края Хюстън водеше със 103:102, а топката бе в притежание на "гръмтовиците", за които Денис Шрьодер пропусна далечна стрелба.

След това последва грешка на Ерик Гордън за Хюстън и пропуска на Крис Пол за Оклахома, преди Ръсел Уестбрук също да пропусне да реши мача в полза на Хюстън.

Така дойде стрелбата на Дорт, която обаче бе блокирана по чудесен начин от Хардън.

В заключителните 4,8 секунди Робеърт Ковингтън вкара един от два фаула за Хюстън, а в последния си опит за нападение Оклахома така и не успя да отправи изстрел към съперниковия кош.

За победителите най-резултатни изненадващо бяха Гордън и Ковингтън с по 21 точки. Ръсел Уестбрук добави 20, а Джеймс Хардън приключи срещата със скромните за него 17 точки.

В следващия етап на плейофите Хюстън ще срещне Лос Анджелис Лейкърс, а първият мач от серията е в петък.

За Оклахома Сити най-резултатен с 30 точки бе 21-годишният канадски новобранец Люгуенц Дорт, докато ветеранът Крис Пол завърши с "трипъл-дабъл" от 19 точки, 11 борби и 12 асистенции.

По този начин той се превърна в най-възрастния състезател с подобно постижение в решителен седми мач от фазата на плейофите. Пол в момента е на възраст 35 години и 119 дни, а предишният рекорд принадлежеше на ЛеБрон Джеймс, който с фланелката на Кливланд Кавалиърс реализира "трипъл-дабъл" в седми мач от плейоф на възраст 31 години и 172 дни.

На Изток Маями Хийт направи решителна крачка към първи финал в конференцията след ерата на Голямото трио ЛеБрон Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош с победа със 116:114 над шампиона от редовния сезон Милуоки Бъкс.

С успеха "горещите" поведоха с 2-0 победи в серията и се нуждаят от още само два в следващите пет двубоя, за да прескочат и втория елиминационен кръг.

Над всички за тима от Флорида бе Горан Драгич. Словенецът приключи мача с 23 точки. Новобранецът Тайлър Хиро добави още 17, 16 вкара Джей Краудър, а с 15 остана Бам Адебайо.

По 13 точки вкараха Джими Бътлър и Дънкан Робинсън. Именно Бътлър обаче осигури успеха на тима си с два реализирани наказателни удара в последната секунда на мача.

За тима на Милуоки, който никога досега не е преодолявал пасив от 0-2 в 14 опита в плейофни серии 4 от 7, с 29 точки и 14 борби завърши Янис Антетокунбо, докато 23 вкара Крис Мидълтън.

Третият мач от серията е в петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Илиев се завръща в Локомотив (Пловдив)
Георги Илиев се завръща в Локомотив (Пловдив)
Мръсотия и мъртви риби в Аквариума във Варна, оплакват се посетители
Мръсотия и мъртви риби в Аквариума във Варна, оплакват се посетители