НОВИНИ

И Лионел Меси не е в безопасност, маскирани обрали петзвездия му хотел

Лионел Меси ПСЖ
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 01.10.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт

Крадци са нахлули и обрали петзвездния хотел, в който живее Лионел Меси в Париж. Маскираните са успели да задигнат пари и скъпи бижута за хиляди евро.

Според информациите в местните медии, крадците са минали през покрива на хотела, а след това са влезли през назаключена балконска врата.

Охранителните камери са показали двама маскирани мъже да нахлуват през шестия етаж - само на един етаж над семейния апартамент на Лионел Меси, който според информациите струва 17 000 паунда на вечер.

За късмет на аржентинския нападател апартаментът му не е бил засегнат от обирджиите. Той живее заедно със съпругата си Антонела и трите им момчета.

Същото не може да се каже за останалата част от луксозния хотел, като се предполага, че те са се насочили към четири конкретни стаи.

Въпреки засилените мерки за сигурност след пристигането на Лионел Меси, охранителите в хотела не успяха да попречат на крадците да си тръгнат с една торба пари и скъпи бижута.

Според информациите една от жертвите е финансов експерт. Жената е била в командировка в Дубай по време на обира. Тя се е завърнала у дома на следващата сутрин и е открила, че златното ѝ колие за 3 хиляди паунда липсва, както и обеци за 500 паунда. Освен бижутата са били задигнати и 2000 паунда в брой.

„Полицията ни съобщи, че са били двама мъже с чанта. Видели са ги на охранителните камери, че влизат през покрива, но все още на са установени кои са. Казаха, че са докладвани и други три грабежа. Един мароканец от съседната стая ми каза, че са му откраднали часовника“, разкри жертвата на обира пред местните медии.

Местната полиция е започнала официално разследване на инцидента, като проучва и търси свидетели с важна информация.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР решава с колко да поскъпне цената на природния газ
КЕВР решава с колко да поскъпне цената на природния газ
Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора
Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора