НОВИНИ

И Пловдивският университет приема бъдещи юристи без изпити

пловдивският университет приема бъдещи юристи без изпити
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 03.06.2020
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски” ще приема в специалност "Право” без кандидатстудентски изпити, решиха от ВУЗ-а. За учебната 2020/2021 г. отпада явяването на изпити по "История на България“ и "Български език“ за бъдещите юристи. Запазва се и задочната форма на обучение.

Академичният съвет на ПУ "Паисий Хилендарски” на заседание, провело се на 1 юни 2020 г., прие следното балообразуване за кандидат-студенти за специалността "Право“: Сборът от утроената оценка от ДЗИ по предмета "Български език и литература” и утроената оценка от дипломата по предмета "История и цивилизация”. При условие, че кандидат-студентът има ДЗИ по "История и цивилизация”, се утроява оценката от него.

При образуване на състезателния бал на кандидат-студентите, чиято диплома за средно образование е издадена преди въвеждането на ДЗИ и нямат оценка от ДЗИ по "Български език и литература”, за балообразуваща се взема оценката от зрелостния изпит по БЕЛ или от зрелостния изпит по образователна подготовка, ориентиран към проверка на компетентностите по БЕЛ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отцепиха район в южен Лондон заради подозрителен автомобил
Отцепиха район в южен Лондон заради подозрителен автомобил
Втори задържан за депото с кокаин в Студентски град
Втори задържан за депото с кокаин в Студентски град