НОВИНИ

И служители на „Топлофикация Русе“ излязоха на протест

служители bdquoтоплофикация ndash русеldquo излязоха протест
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 02.10.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

С апел за подкрепа от страна на обществото служителите на „Топлофикация Русе“ се събраха пред дружеството днес. Освен за работните си места, хората се опасяват, че над 20 000 домакинства в града ще останат без топлоподаване сред тях детски градини, училища и болници.

Към момента блокиране на движението в района на Дунав мост не се планира. Протестите пред топлофикационното дружество обаче ще продължат.

„Целият град ще остане без топлоподаване, което е много сериозен проблем. Следващият проблем, който също ще се появи е, че градът ще трябва по някакъв начин да се отоплява през зимните периоди, а това също много ще наруши качеството на въздуха. Така че това също ще се появи като проблем в случай, че тя затвори през 2026 година“, заяви Емил Чапъров, служител в „Топлофикация Русе“.

„Не знам дали някой знае колко тежък е трудът на енергетиците, на миньорите да не говорим изобщо. При затварянето всички тези специалисти ще отидат, ще се преквалифицират и връщане назад няма да има. Искаме преразглеждане на териториалните планове, които не сме ги виждали, не знаем какво включват. Те трябва да включват и нашия регион“, коментира Елена Млеченкова - председател на КНСБ в „Топлофикация Русе“.

Репортер: Пламенка Тонева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мнима служителка на Топлофикация, извършила серия от кражби
Задържаха мнима служителка на Топлофикация, извършила серия от кражби
Баскетболният тим на Ямбол привлече американски център
Баскетболният тим на Ямбол привлече американски център