НОВИНИ

И служителите на затворите излизат на протест

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:53, 15.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
служителите затворите излизат протест
Слушай новината

Освен пожарникарите и полицаите, на протест под прозорците на властта ще излязат и служителите в затворите. Решението беше взето на заседание на синдикалната им организация.

Те се обявиха в подкрепа на служителите на МВР, които настояват за увеличение на основните си заплати с 20%, и също поискаха повече пари. В сутрешния блок на БНТ от синдиката на МВР припомниха, че още в края на 2020 година заплатите в над 30 сектора са били увеличени с 30% за работа на първа линия заради ковид.

"Нямаше да ви казвам какви смешни мотиви имаше от сорта - приемали имейли, водели разговори по телефон и затова примерно бяха увеличени с 30% заплатите в Министерството на външните работи. Ние имаме претенции, че сме били и сме на първа линия и в този смисъл се чувстваме обидени, тоест ние от тогава изоставаме с 15%", заяви Илия Кузманов, заместник-председател на СФСМВР.

"На извънредно заседание на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България прие позиция, настоява за увеличение на заплатите и плащанията с постоянен характер на служителите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана", съобразно и с оглед инфлационните процеси, отправя апел чрез вашия ефир до министър-председателя и министъра на финансите за свикване на среща на всички синдикални организации в сектора за изясняване на проблема", допълни Цветан Михайлов, секретар на УС на ССЗБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимира Петрова е амбицирана да спечели Купа "Странджа" за четвърти път
Станимира Петрова е амбицирана да спечели Купа "Странджа" за четвърти път
Георги Панайотов: Има вече стъпки за деескалация на напрежението между Русия и Украйна
Георги Панайотов: Има вече стъпки за деескалация на напрежението между Русия и Украйна