НОВИНИ

И втората група футболисти на ЦСКА премина медицински прегледи

втората група футболисти цска премина медицински прегледи
Снимка: ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 06.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

И втората група футболисти на ЦСКА премина медицински прегледи днес. В добро настроение и най-вече в оптимално здраве Жорди Кайседо, Георги Йомов и останалите играчи се подложиха на функционални изследвания на клубната база в Панчарево.

Националът Иван Турицов лично посрещна всеки един от тях и им пожела здраве и успехи през новата година. На линия за тренировъчния процес е вече бранителят Мено Кох, който през последните месеци се възстановяваше от операция, информират "червените".

По-късно днес ЦСКА потегля за Турция, където в продължение на общо 25 дни ще се проведе зимната подготовка на тима. Основната група заминава за Анталия, като в Истанбул към тях ще се присъедини бразилецът Джеферсон Телес, който имаше проблем с отменен полет.

Директно в южната ни съседка в петък ще акостира Греъм Кери, а след това Яник Вилдсхут, Амос Юга, Йоан Баи и Хамза Чатакович.

Първата част на подготовката, в която ще се наблегне на кондицията, ще протече в Алания и ще завърши с контрола на 21 януари срещу полския Стал (Миелец). Играчите ще получат два дни почивка, след което тимът ще се премести в Белек, където са насрочени още 4 проверки.

Програмата за контролите през втория лагер претърпя леки корекции. Армейците ще се изправят на 25 януари срещу австрийския Хартберг, а за 28-ми е насрочена контрола с Щурм (Грац). На 31 януари се предвиждат два спаринга за деня - сутринта съперник ще e казахстанският Шахтьор (Караганди), а за следобед е договорен мач с македонския Академия Пандев.

Отборът се прибира в България в първия ден на февруари, а до подновяването на шампионата ще бъдат изиграни още една или две контроли на родна земя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски потвърди контролата с Пирин
Левски потвърди контролата с Пирин
Стихотворения вместо некролози във врачанското село Зверино
Стихотворения вместо некролози във врачанското село Зверино