НОВИНИ

ИБА обеща справедливост по време на световното по бокс за жени

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:02, 15.03.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
станимира петрова станислава каменова финал купа странджа
Снимка: БФ Бокс
Слушай новината

Световната федерация по бокс (ИБА) обеща прозрачност и справедливост по време на Световното първенство по бокс за жени в Ню Делхи, Индия.

Ден преди официалния старт на шампионата президентът на ИБА Умар Кремльов гарантира още , че представителите на МОК, които ще проследят на живо шампионата ще видят в действие най-добрите практики относно техническите и състезателните правила.

"ИБА гарантира на всички прозрачност и справедливост. Положихме много усилия в този процес. Приветствам присъствието и на представителите на МОК, които ще видят от първа ръка най-добрите практики на ИБА относно техническите и състезателните правила", заяви Кремльов.

Световното първенство по бокс за жени в Ню Делхи, Индия стартира в четвъртък (16 март), а участие в шампионата ще вземат и състезатели от Русия и Беларус, след като ИБА вдигна забраните срещу тях.

Това решение на боксовата федерация обаче не остана без последствия, след като 11 страни обявиха бойкот на първенството в Индия, както и на предстоящото Световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан през май.

В индийската столица пък България ще бъде представена от шест състезателки - Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг), които по-рано днес научиха и имената на първите си съпернички.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви промени в Бюджет 2023 предлагат от финансовото министерство (Обобщение)
Какви промени в Бюджет 2023 предлагат от финансовото министерство (Обобщение)
Министерството на икономиката: България изнася оръжие за 50 държави, Украйна не е сред тях
Министерството на икономиката: България изнася оръжие за 50 държави, Украйна не е сред тях