НОВИНИ

Ибрахимович отбеляза гол № 400 в елитни първенства

Златан Ибрахимович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 01.11.2021
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович отбеляза своя гол № 400 на клубно ниво при победата на росонерите над Рома с 2:1. Голмайсторът отбеляза първото попадение в срещата в 26-ата минута.

При неделния триумф в Рим шведът достигна още едно постижение. 40-годишният футболист вкара своя гол № 150 в Серия А. Играчът на "червено-черните" има 11 попадения срещу "римските вълци" и именно те са любимия му опонент в надпреварата.

През сезон 2008/2009 той е най-резултатният играч, докато играе с екипа на Интер. Златан Ибрахимович прекарва най-голяма част от кариерата си в италианския елит, като първият му отбор в страната е Ювентус. Най-резултатните си години шведският национал прекарва в Пари Сен Жермен, където бележи 113 гола, превръща се в най-резултатния футболист на клуба и е най-резултатният състезател в 3 сезона на Лига 1 - 2013, 2014 и 2016 г.

Кариерата му започва в родината му, където дебютира за Малмьо, а после преминава в Аякс. След първоначалния му престой в Италия, той играе в Барселона, след което се завръща в Серия А в отбора на Милан. Следва трансфер в ПСЖ, а после преминава в най-титулувания отбор във английския елит - Манчестър Юнайтед. Футболистът напуска Европа, за да играе в Лос Анджелис Галакси преди отново да се завърне в Милан през миналата година.

Договорът му с клубът от Mилано е до лятото на 2022 г. Любопитна подробност е, че 15% от играчите с поне един мач в Серия А през настоящия сезон не са били родени, когато Златан Ибрахимович бележи първия си гол с екипа на Малмьо през октомври 1999 г.

В профила си в социалната мрежа Twitter Серия А поздрави футболиста за постиженията, като го определи като "легенда".

Той получи поздравления и от страницата на Шампионска лига, като в турнира реализаторът има 48 попадения и се намира на 10-а позиция в голмайсторската класация, редом до друг бивш футболист на Милан Андрий Шевченко, който има същия брой попадения.

Следващият мач на Милан е именно в Шампионска лига, където възпитаниците на Стефано Пиоли приемат Порто на стадион "Сан Сиро" в сряда (3 ноември) от 19:45 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа в Пловдив - автомобил се блъсна в електрически стълб (СНИМКИ)
Тежка катастрофа в Пловдив - автомобил се блъсна в електрически стълб (СНИМКИ)
Аварирал е газопровод в района на село Ветрино
Аварирал е газопровод в района на село Ветрино