НОВИНИ

Ига Швьонтек и Онс Жабер са четвъртфиналистки в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:45, 29.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира от категория WTA 1000 на клей в Мадрид след успех в два сета над испанката Сара Сорибес Тормо.

Полякинята нямаше никакви проблеми срещу своята съперничка, като загуби само един гейм по пътя към крайното 6:1, 6:0 в своя полза.

Швьонтек имаше нужда от само 68 минути игра, за да се справи със съпротивата на Тормо, а в спор за място на полуфиналите световната №1 ще играе срещу Беатрис Адад Мая.

Бразилската тенисистка елиминира петата в схемата гъркиня Мария Сакари след победа с 6:4, 6:4, като Адад Мая реализира общо четири пробива в двубоя срещу само два на сметката на първата ракета на Гърция.

В същата тази горна половина на основната схема място в четвъртфиналите си осигури и носителката на трофея в Мадрид от 2022 година Онс Жабер, която надигра с 6:0, 6:4 латвийката Йелена Остапенко.

Тунизийката спечели откриващите седем гейма в двубоя, а в деветия гейм на втория сет тя осъществи решителен пробив, който ѝ помогна да спечели частта с 6:4 и така да сложи точка на спора след час и 8 минути на корта.

По този начин Жабер записа своя девети пореден успех в испанската столица, а в следващата фаза трикратната финалистка в турнирите от Големия шлем ще играе срещу победителката от изцяло американския сблъсък между Коко Гоф и Мадисън Кийс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 000 души са без ток след торнадото в Оклахома (СНИМКИ)
30 000 души са без ток след торнадото в Оклахома (СНИМКИ)
Ново назначение в ръководството на АПИ
Ново назначение в ръководството на АПИ