НОВИНИ

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне.

Игор Йовичевич Георги Караманджуков
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 28.09.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне.

"Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент комуникирам с отбора, това е важно нещо за мен. Разбирам защо този клуб е шампион. Нека мечтаем всеки ден. Ще работя за доброто за клуба. Да, гледах последния мач на Лудогорец. Знам нещата, които трябва да се подобрят", заяви Йовичевич.

"Винаги има нужда от време да накараме играчите да разберат идеите на клуба. Всеки утре ще очаква нова идея, нова игра. Ние вече направихме две тревировки. Винаги е предизвикателство за един треньор да се адаптира към отбора, към българското първенство. Това е нормална стъпка. Трябва да показваме, че ние сме шампиони във всеки мач и всеки ден", добави хърватският специалист.

Лудогорец излиза в неделя вечер срещу Ботев Враца в Разград в двубой от десетия кръг на Първа лига.

Спортният директор Георги Караманджуков разкри, че клубът е разгледал доста имена преди да се спре на Игор Йовичевич и заяви, че загубата от Славия Прага не е причината за назначението на хърватина.

"След като беше освободен предишния старши треньор Георги Дерменджиев, спортно-техническият щаб се зае със задачата да намерим подходящия и достатъчно авторитет, и можещ треньор. Загубата от Славия Прага в никакъв случай не е причината за назначаването на Игор Йовичевич. Искам да благодаря на Захари Сираков, който през тези 45 дни беше начело на представителния отбор. Ясно е, че имаше доста кандидати и доста имена бяха подложени на обсъждане от спортно-техническият щаб и съответно предложени на собствениците", коментира той и продължи:

"Радвам се, че в нито един момент името на г-н Йовичевич не беше между цитираните в пресата. Това означава, че и неговият екип, и той, а и всички ние сме били конфиденциални. В крайна сметка се спряхме на него поради доста причини. Мисля, че той ще бъде подходящият човек, който показа добро познание за играчите в отбора и неговите амбиции и цели съответстват на тези на Лудогорец. Компромиси има направени и от двете страни в името на взаимната работа. От името на клуба му пожелавам успех."

"Вчера Бърнард Текпeтей беше във Виена. При него ситуацията върви по график. За Антон Недялков се надяваме да се завърне след паузата за националните отбора. Тогава би трябвало да бъде на 100 процента готов", завърши Караманджуков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще останат ли машините за гласуване заключени в склада?
Ще останат ли машините за гласуване заключени в склада?