НОВИНИ

Играчи от школите на Балкан и Рилски спортист ще гледат финалите в Ботевград

Рилски спортист Самоков
Снимка: Българска федерация по баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 07.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол разреши присъствието на играчи от школите на Балкан и Рилски спортист на финалите на Националната баскетболна лига в Ботевград. Членовете на Управата взеха единодушно следното решение:

„В допълнение на Списъка на лицата, имащи право на достъп в залите за официални срещи без публика, УС на БФБ допуска следното изключение:

При съгласие на двата участващи отбора се допускат до 50 картотекирани подрастващи състезатели и 5 картотекирани треньори от школите на всеки от участващите отбори. Контролът в залата се осъществява от дежурния представител на БФБ и представител на НБЛ.“

Както е известно, предстоящата домакинска среща на БК Балкан в мач номер 3 от финалната серия в НБЛ и предвид наложеното наказание от Дисциплинарно-административният съвет за провеждане на две срещи без публика, мачът трябваше да се проведе пред празни трибуни.

От клуба домакин пък обявиха, че ще поставят голям видеоекран пред залата, за да могат феновете в Ботевград да гледат заедно двубоите от финалите в града. Балкан пусна в продажба виртуални билети. От клуба заявиха, че наказанието ще доведе до безспорни пропуснати финансови ползи и насърчиха феновете да помогнат на отбора.

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) пък наложи глоби на двата тима след мач №2 от серията. Самоковският клуб трябва да плати санкции в размер на 500 лв. след технически нарушения на Трей Портър и Павлин Иванов. Ботвградчани пък са глобени с 1 100 лв за технически нарушения на Дерик Маркс, Амад Рори и скамейката на отбора.

Резултатът в серията е 1:1 победи. Мач №3 е във вторник, 7-и юни, от 19:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резултатите от матурата: Добър (4,05) е средната оценка от изпита по български език
Резултатите от матурата: Добър (4,05) е средната оценка от изпита по български език
Изпълкомът на БФС прие оставката на Ясен Петров
Изпълкомът на БФС прие оставката на Ясен Петров