НОВИНИ

Илиан Илиев: Липсва ни смелост и самочувствие

Старши треньорът на Черно море изпитва смесени чувства след нелевото равенство между Лудогорец и "моряците".

Илиан Илиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:15, 02.09.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев си тръгна от Разград със смесени чувства. Той призна, че в други години нулевото равенство с Лудогорец би се приело за успех, но сега има за какво да съжалява.

Наставникът е искал да види повече смелост в играта на възпитаниците си.

"Сега точно да определяме за какво съжаляваме не е важно. Важното е, че имахме план за мача, както се казва. Искахме предвид това, че Лудогорец играят през 3-4 дни мачове, искахме да държим двубоя да не е решен, както беше. И когато дойде моментът, както и дойде, да рискуваме и да вкараме гол. Не ми хареса, че не рискувахме достатъчно, за да победим. Срещу един отбор, който има добри футболисти и присъствие на терена, мисля момчетата се вложиха. но пак казвам, трябваше повече смелост, особено когато сме с човек повече", започна треньорът.

Варненецът призна, че е липсвало самочувствие в представянето на "моряците".

"Самочувствие - това е, което ни липсваше, тъй като Лудогорец знаем, че за да ги пресираме високо, това е нужно и да ги притесним и да ги избутаме към четиримата защитници. В доста моменти не успяхме да завършим атаката. Видяхте в последните секунди имахме трима човека на малкия пеналт, а Пашеко предпочете да завършва сам. Но това са футболни неща, които не можем да предвидим. В други години точка тук щеше да е успех, а сега виждате го приемаме, че сме могли да направим нещо повече. Но като играят през 3-4 дни мачове, очаквахме Лудогорец да изпита физически затруднения и опитахме да го използваме, но не успяхме", допълни той.

Сега първенствата в Европа и Южна Америка спират заради мачовете на националните отбори, а бившият халф от близо 10 месеца съчетава работата и на клубно ниво, и в представителния отбор.

"Надявам се моята липса не се усети в Черно море, тъй като в предишните случаи не се е усещала и Веско Бранимиров се е справял добре. Лошото е, че нямаме контроли, тъй като във Втора лига имат първенство, но ще се опитаме да се натоварим физически с тренировки", добави специалистът.

БНТ ще излъчи пряко срещата на България в Лигата на Нациите срещу Беларус.

"Важното е да покажем самочувствие. Селекционерът на Беларус е извикал доста хора от Динамо Минск. Видяхме ги срещу Лудогорец - агресивни хора. Минаха тези времена, в които срещу Беларус двубоите, само защото сме България, ги печелихме. Искаме да спечелим групата”, заяви Илиев по повод първия от двата предстоящи мача на "лъвовете".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Главчев призова служителите на МВР да не се поддават на провокации
Премиерът Главчев призова служителите на МВР да не се поддават на провокации
Захари Сираков: Радващо е, че и с 10 човека опитваме да побеждаваме
Захари Сираков: Радващо е, че и с 10 човека опитваме да побеждаваме