НОВИНИ

Илиан Илиев: Националният отбор не е разграден двор, ситуацията е под контрол

Селекционерът на българския национален отбор по футбол сподели какво иска да види в контролите срещу Румъния и Словения

Илиан Илиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:55, 31.05.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев говори пред медиите преди контролите с Румъния и Словения съответно на 4 и 8 юни.

Двубоите попадат на живо в програмите на БНТ. Наставникът посочи списък с футболисти, на които няма да може да разчита.

"За Петко Христов получихме обаждане от него и медицинския щаб, че има физически проблеми и е по-добре да го съхраним - съгласихме се. Лукас Петков също пропуска мача поради тежка травма на глезена. Дойде случаят с футболистите на Лудогорец - някои са контузени, а други няма да дойдат, защото започват рано подготовка за квалификациите за Шампионска лига. За нас това е разочароващо, защото искаме да изградим друго лице на националния отбор. Знаем, че Недялков има проблем. Всеки преценява за себе си, а ние ще преценяваме на кого да разчитаме. Получихме доклад от медицинския екип и за Илия Груев“, започна треньорът на "лъвовете".

Старши треньорът на Черно море погледна на ситауцията като наставник на клубен отбор.

"Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си, защото разчитаме на тях. И ние в Черно море имаме национали. Не мисля, че е проблем за 4-5 дни. В бъдеще ще преценяваме на кого ще разчитаме. Светльо Ковачев също има проблеми с глезена и са му препоръчали почивка. Това са фактите. Тези два мача за някои са контроли, но за други са подготовка за европейското. Тези хора, които дойдоха, ще защитават фланелката с чест и достойнство", добави той.

Илиев бе категоричен, че "трикольорите" трябва да посрещнат двубоите с Румъния и Словения идната седмица с отговорност и сподели какво иска да види от нашите футболисти в тези две контроли.

"Трябва да посрещнем тези мачове с отговорност. В предния мач с Азербайджан пресирахме високо, можехме да затворим мача, имахме и трудности – искаме да си увеличим самочувствието и контрола върху топката. Да играем по-агресивно в защита, да играем малко по-далеч от нашата врата. Дай Боже да няма други контузии. В контакт сме с Вальо Антов, идва си на 3 юни, готов е да играе. Пожелавам му да влезе с отбора си в Серия А. От всеки един лагер се вадят изводи. Футболистите знаят, че ги чакат сериозни проверки. Няма да имаме проблеми с мотивацията, може да имаме с други неща на терена, но не и с мотивацията", допълни треньорът.

По отношение на договора му с националния отбор и това дали ще продължи да съвместява работата си в представителния тим с тази начело на Черно море, Илиев изрази желание това да се случи.

"Сметнахме, че е добър вариант да водим националния отбор и да продължим с Черно море. Засега се справяме горе-долу - на клубно ниво и в националния отбор. Веско Бранимиров поема нещата и няма проблем. Видяхте, че Черно море се справи, както го направи в първия полусезон. Единствено ще е тежко, защото влизаме от лагер в лагер без почивка, но няма проблем", завърши националният селекционер.

След края на брифинга, "лъвовете" проведоха открита тренировка в първите 15 минути от заниманието.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома разгроми Милан в контролна среща в Австралия
Рома разгроми Милан в контролна среща в Австралия
Йотова за Сребреница: Закрита комисия да изслуша Главчев
Йотова за Сребреница: Закрита комисия да изслуша Главчев