НОВИНИ

Илиан Илиев: Направихме наистина страхотен полусезон

Илиан Илиев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 09.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев определи като "страхотен" полусезона на своя тим, който завърши днес с класически успех с 3:0 у дома срещу Славия.

Победата гарантира на "моряците" първото място в подреждането на Първа лига по време на зимната пауза и така за пръв път в историята си те ще посрещнат Нова година като лидер в класирането на българското първенство.

"Вие го казахте – наистина страхотен полусезон направихме. Нямахме нормалните за един отбор спадове, преодолявахме ги може би с малко късмет и повече характер. Така че равномерно представяне, така че съм доволен от футболистите и като цяло от класирането", коментира Илиев, който изгледа успеха срещу "белите" от трибуните заради наказание.

Наставникът на "зелено-белите" говори още и за предстоящата зимна подготовка на своя тим, както и дали на "Тича" може да се очакват трансфери по време на паузата.

"Започваме подготовка на 5 януари, очакваме потвърждение за лагер в Турция, някъде от 21 януари до 2 февруари", заяви специалистът, който изпълнява и ролята на селекционер на националния отбор.

"За напускащи и оставащи – не очаквайте голямо движение от тази гледна точка. Зимата, може би това трудно може да се случи - да вземеш два-трима класни състезатели. Знаете, че зимата пазарът е много труден. Единственото, което искам е да си запазим нашите играчи и да няма продажби и естествено да направим добра подготовка. Трябва да вземем още един нападател предвид контузията на Брено Тейшейра, и един външен халф. Това е – крило и нападател", завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Стоянов към децата на МВР: Вие сте пример за морална сила и човешка зрялост
Калин Стоянов към децата на МВР: Вие сте пример за морална сила и човешка зрялост
Ушати сови са се приютили в градината на училище в Търговище
Ушати сови са се приютили в градината на училище в Търговище