НОВИНИ

Илиан Стоянов пред БНТ: Стилиян Петров е фаворитът ми за президент на БФС

"Наско Сираков не спази думите си, че Левски ще се изчисти от дълговете си през 2023 година", коментира Коловати

илиан стоянов
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 21.01.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Илиан Стоянов даде ексклузивно интервю за предаването "Арена спорт" на БНТ. Бившият футболист е един от кандидатите за поста президент на Българския футболен съюз. Коловати коментира другия кандидат за поста Димитър Бербатов.

"По-добре е да има повече кандидати. Така ще има повече идеи за футбола. Няма нищо лошо, всеки може да се кандидатира, така че е нещо нормално, няма изненада. Най-важната задача е да се изкорени тази система, която е била до сега. Българският футбол не е на дъното, а под дъното вече много години. Най-хубавото нещо е да се обединим всички, които се кандидатираме и да направим нещо. Доста хора, които не са ми чак толкова близки ме потърсиха и си предложиха да ми помагат за кампанията, така че съм доста изненадан. Сред тях има и бивши футболисти. Няма да влизам в щаба на Димитър Бербатов. Аз винаги съм помагал и ще продължа да правя каквото мога каквото и да стане. Често се чуваме и коментираме доста неща за българския футбол. Стилиян Петров ми е фаворитът за президент на БФС. Той може да обедини всички заедно", сподели Коловати.

Той коментира управлението на Борислав Михайлов начело на футболната централа и му даде оценка.

"Нула. Това, че са направили база в Бояна, не е направил с негови лични средства, за да го хвалим, парите са дошли по програми. Направиха се някакви терени наполовина из България и пак някакви пари от програмите на УЕФА са изчезнали", добави още Стоянов.

Стоянов сподели мнението си за случващото с Левски. Той е категоричен, че след раздялата със Станимир Стоилов, "сините" са тръгнали надолу.

"Последните няколко месеца беше голяма мъка. Всеки казва, че Уелтън бил важна фигура. Щом той е единственият футболист... Левски никога не е разчитал на един футболист. В тима има много силни играчи в момента. Спад в играта има, и то голям. Темата за НАП? Има си хора за това, те се оправят. Имаше един човек, който обещаваше, че през 2023 година Левски да бъде без дългове. Не си спази тези думи. Естествено, че имам предвид Наско Сираков. След раздялата със Станимир Стоилов Левски тръгна надолу. Същото се случи и когато го изгониха през 2008 година. Имаше период от 6 месеца, в който "сините" играеха силно и след това потоп", каза бившият национал.

Той смята, че церемонията за Футболист на годината трябва да бъде закрита.

"Какви футболисти на годината, тази година трябва да закрият футболист на година. Преди години какви футболисти имаше, да влезеш в 20-те най-добри на България футболисти, това беше невъзможно. Десподов ли е най-добрият футболист през последните няколко години? Аз не казвам нищо лошо за момчето. Не знам, това трябва да решавате вие журналистите", обясни Стоянов.

Цялото интервю с Илиан Стоянов може да видите във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венцеслав Стефанов пред БНТ: Президентът на БФС трябва да е като будител и всички клубове да бъдат еднакви за него
Венцеслав Стефанов пред БНТ: Президентът на БФС трябва да е като будител и всички клубове да бъдат еднакви за него
Сребро и бронз за борците ни на турнира "Анри Деглан" в Ница
Сребро и бронз за борците ни на турнира "Анри Деглан" в Ница