НОВИНИ

Илиана Раева: Ансамбълът е много по-различен

Илиана Раева Боряна Калейн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 25.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели, че новият ансамбъл е много по-различен от олимпийските шампионки от Токио 2020.

„Те са много по-различни от предишния ансамбъл. Много ярко изразени индивидуалистки като гимнастички, много талантливи. Работата върви много добре“, сподели Илиана Раева по време на пресконференция, на която беше представен новият спонсор – голяма компания за спортни залози.

„Още в първия ден, в който влязох в залата и отидох да видя ансамбъла - абсолютна тишина, все едно виждам стария ансамбъл. Няма значение кой влиза в залата, само гледат Весела Димитрова в очите, работи се на страхотни обороти, защото имаме нов правилник, който никак не е лек, ансамбълът е нов, правилникът е нов, уредите са нови, сезонът е нов, всичко е ново и се налага много сериозно да се работи”, сподели Илиана Раева.

Президентът на федерацията разкри, че за индивидуалните гимнастички ще има контролно състезание през февруари, на което ще бъдат показани новите съчетания.

Колкото до ансамбъла, треньорът Весела Димитрова все още не възнамерява да показва новите композиции. Първото състезание за момичетата ще бъде през март на Световната купа в Атина.

„Мисля, че ще останете много доволни от това, което ще видите”, сподели Раева.

Новият спонсор на федерацията ще осигури работата на ансамбъла и неговия треньор Весела Димитрова, както и на двете ни националки в индивидуалното Боряна Калейн и Татяна Воложанина и тяхната треньорка Бранимира Марков. Договорът е за 5 години.

От компанията разкриха, че вече са патентовали марката "Златните момичета", като предстои да бъдат изработени много артикули с нея.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Кунчев: За момента не предвиждаме никаква промяна в сроковете на сертификатите
Доц. Кунчев: За момента не предвиждаме никаква промяна в сроковете на сертификатите
Постепенно затопляне в близките дни
Постепенно затопляне в близките дни