НОВИНИ

Илиана Раева: Световното доказа, че ансамбълът ни е недостижим

Илиана Раева Весела Димитрова Бранимира Маркова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:57, 31.10.2021
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева определи българският ансамбъл за най-силния в света, независимо че не успя да вземе участие на Световното първенство в Япония.

Златните момичета на Весела Димитрова триумфираха с олимпийското злато в Токио.

Ансамбълът ни се оттегли от шампионата на планетата заради контузия на Лаура Траатс. Илиана Раева определи българските постижения от Олимпиадата като недостижими, сравнявайки ги с оценките на конкурентките ни от шампионата на планетата.

„Този български отбор беше обявен от твърде много специалисти и треньори, както и състезатели от целия свят за най-добрия, за недостижим тази година и за абсолютно явление“, сподели Раева, давайки своята цялостна оценка за представянето на ансамблите на Световното първенство в Китакюшу.

Как се разви състезанието при ансамблите за разпределението на медалите за отделните уреди можете да видите ТУК!

Ето и цялото изявление на Илиана Раева, публикувано в официалната ѝ страница във Фейсбук:

Завърши световното първенство в Япония с финалите при ансамбловите съчетания.

Руският ансамбъл стана световен шампион в многобоя, както и на топки.

Италия стана световен шампион на обръчи и бухалки.

При принудителното напускане на българския ансамбъл на световното първенство видях едни по-спокойни момичета на Русия и едни много добре изиграни топки. Независимо от това, че няма как да сравним строгостта на съдиите на Олимпиадата с тази на световно първенство, постигнатата оценка на нашите диаманти на топки в Токио 2020 от 47 и…, тук, на световното първенство не беше достижима за отличното изпълнение на руския отбор. Същото се получи и на обръчи и бухалки, независимо от едното изпускане на Русия и в двата дни. Ако прибавим стойността на допуснатата грешка към оценката се получава оценка далеч под 45 и…., колкото взеха диамантите ни в Токио 2020.

Илиана Раева: Боряна Калейн изпусна медалите, а те бяха постижими

Българският ансамбъл не участва, руският ансамбъл участва и игра значително по-освободено и добре (без грешката в смесеното съчетание и двата дни). Съдиите бяха различни от тези на Олимпиадата. Тук страните участнички си бяха със съдиите. На финалите са различни от многобоя - неутрални са. Е, всичките тези съдии не дадоха на никой оценка на топки 47 и.., както и на смесеното съчетание 45 и…, толкова, колкото взе българският ансамбъл на Олимпиадата.

Простичко казано, световното първенство доказа, че българките са недостижими! Дори на световно първенство, при съдии, за които вече обясних по-горе.

Този български отбор беше обявен от твърде много специалисти и треньори, както и състезатели от целия свят за най-добрия, за недостижим тази година и за абсолютно явление!

Гледах световното като специалист. Без емоции, без страсти и вълнение. Много силни отбори видях на Русия, Италия, Китай и Япония. Харесаха ми. Поздравявам ги за спечелените медали!

Но най-силният отбор в света, със сериозна разлика от изброените го нямаше! Българският! Липсваше твърде много на форума, така, както липсваше преди дни Линой.

Нямам какво повече да напиша.

Оценките на световното при ансамблите казват всичко!

Доказаха правотата на съдиите на Олимпиадата за пореден път.

Респект към всички участници и към медалистките и шампионките на световното първенство!

Респект към всички съдии, съдийствали на Олимпиадата в Токио още веднъж, както и към всички съдии, съдийствали на световното първенство!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В метрото вече може да се пътува и чрез банкова карта
В метрото вече може да се пътува и чрез банкова карта
Две жени са в болница след катастрофа на пътя Пловдив - Карлово
Две жени са в болница след катастрофа на пътя Пловдив - Карлово