НОВИНИ

Илиана Раева: Трябва да сме обединени не само в името на спорта, но и за просперитета на България

илиана раева тежкото състезание големия връх
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 03.04.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде едно малко по-различно интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за футболния Левски и призова за обединение на целия български народ.

Раева коментира прогреса на футболния Левски, като заяви, че в дъното на това е тандемът Станимир Стоилов - Наско Сираков.

"Тандемът Сираков-Стоилов е доказал силата си, качествата си и моженето си. Отборът не само радва феновете си, ами вижте и позицията в класирането. Най-важна обаче е играта, която отборът демонстрира, защото знам Наско на какво се отдаде и през какво премина. Няма по-щастлив човек от мен, която съм била до него непрекъснато", коментира Илиана Раева.

Бившата гимнастичка сподели още, че като фен на Левски мечтае да види клуба да играе в европейските клубни турнири.

"Независимо, че съм съпруга на най-големия футболен специалист, Наско Сираков, не мога да се ангажирам да кажа дали Левски ще играе в Европа. Това е мечтата на всеки един левскар и аз като такъв мечтая да се класират и вярвам във възможностите им. Мисля, че всичко е постижимо", заяви президентът на БФХГ.

Накрая, Илиана Раева призова за обединение не само в името на българския спорт, но и в името на просперитета на България.

"Аз пуснах един пост преди две-три седмици по отношение на това, че българите трябва да сме обединени. Тогава, постът беше за битката у нас между русофили и русофоби, която е пълен абсурд. Преди всичко трябва да сме българофили. Трябва всички да сме обединени не само в името на спорта, но и в името на просперитета на България. Вижте какво се случва по високите върхове. В такива тежки времена на пандемия и война, повече от всякога е нужно българите да сме обединени и да си помагаме", апелира Илиана Раева.

Автор: Илиян Енев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият колективен договор в отрасъл „Здравеопазване“ ще бъде финализиран до дни
Новият колективен договор в отрасъл „Здравеопазване“ ще бъде финализиран до дни
Петър Хубчев: Основната цел е Берое да продължи да съществува, ситуацията във футбола не е добра
Петър Хубчев: Основната цел е Берое да продължи да съществува, ситуацията във футбола не е добра