НОВИНИ

Илич: Необходима ни е повече класа и спортен шанс, за да се класираме за групите на ЛК

илич необходима повече класа спортен шанс класираме групите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 28.07.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич коментира представянето на своите възпитаници по време на мача-реванш от втория кръг на Лигата на конференциите с Македония Гьорче Петров.

На стадион „Българска армия“ 31-кратните шампиони постигнаха разгромна победа с 4:0 и се класираха за следващия етап на третия по сила европейски клубен турнир.

Илич забеляза прираста на фенове със всеки следващ домакински мач на „червените“ и отбеляза, че тимът му е играл несигурно през първото полувреме. Според треньора най-трудно се играе играе футбол просто и елементарно.

„Първо, атмосферата беше страхотна. Дойдоха повече фенове от предишния ни домакински мач и тяхната подкрепа означава много за нас. Най-важното нещо е от този мач е, че продължаваме напред. Що се касае за нещата, които се случиха на мача, имахме много несигурност в играта през първото полувреме. Когато имахме два-три гола преднина, някои от футболистите решиха прекалено много да се доказват. Както бях казвал и преди това, най-трудно е да се играе футбол елементарно и просто“, започна сръбският специалист.

Той още веднъж заяви, че и в първата среща в Скопие ЦСКА е търсил да постигне добър резултат, но тежките атмосферни условия за игра за попречили на „армейците“ да достигнат целта си.

„И в Македония отидохме да постигнем добър резултат, но не успяхме да го направим заради играта си и заради атмосферните условия там. На всеки 3 дни имаме мач и имаме 25 човека, така че можем да разчитаме на всеки един от тях“, продължи сърбинът.

Илич остана доволен от ефективността на „червените“ в нападение и добави, че колкото повече голове вкарва тимът от Борисовата градина, толкова по-добри резултати ще постига. Във вратата на северномакедонския тим се разписа и новия централен нападател Дюкенс Назон, който оформи крайния резултат с гола си в 87-ата минута.

„Задачата на централния нападател е да вкарва. Колкото повече вкарват, толкова по-добри резултати ще имаме. Това, че и други играчи вкарват, е добре за нас. Надявам се това да продължи, тъй като второто полувреме имахме ситуации за гол, удари и това искаме да показваме“, сподели наставникът на ЦСКА.

Според Илич, за да се класира ЦСКА в групите на Лигата на конференциите, на тима му трябва още класни попълнения и спортен шанс.

„Много сложен въпрос е дали ще можем да влезем в групите на Лигата на конференциите. Трябва качество. За да се класираме там, трябва шанс. Надявам се, че скоро ще имаме още един-двама нови, които да повишат класата, но със сегашната ни класа ще трябва много шанс да влезем в групите. Имаме капацитет да играем през три дни. В този момент смятам, че ще се готвим за всеки един противник“, завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха над 1500 мигранти в Средиземно море
Спасиха над 1500 мигранти в Средиземно море
Левски елиминира ПАОК след равенство в Солун и даде старт на нова европейска приказка
Левски елиминира ПАОК след равенство в Солун и даде старт на нова европейска приказка