НОВИНИ

Илия Груев бе титуляр при шампионатно равенство на Вердер Бремен

фрайбург обърна вердер гост върна победите бундеслигата илия груев четвърт час игра
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:08, 20.05.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Вердер Бремен изчисти и последните съмнения, че може да се свлече при изпадащите в Будеслигата след 1:1 Кьолн.

Българският национал Илия Груев започна като титуляр за "бременските музиканти", а на полувремето беше заменен от Кристиан Грос.

Щефен Тигес даде преднина на Кьолн в 36-ата минута, а в 73-ата Романо Шмид оформи крайния резултат.

Кьолн заема 10-ата позиция в класирането с актив от 42 точки. Вердер Бремен се намира на 12-ото място в подреждането с 36 пункта.

В останалите шампионатни мачове, играни по същото време, Херта Берлин изпадна във Втора Бундеслига кръг преди края на първенството с уникална драма в мача им с Бохум. Срещата завърши 1:1, но попадение на берлинчани беше отменено благодарение на системата за видеоповторения (ВАР), а в 4-ата минута на добавеното време гостите от Бохум изравниха.

Този резултат остави Шалке 04 извън зоната на изпадащите, като "кралскосините" завършиха също наравно – 2:2 с Айнтрахт Франкфурт. Сега преди последния кръг Шалке е отзад напред трети, като тази позиция ги праща на допълнителен плейоф. Гостите от Айнтрахт също се възползваха от намесата на ВАР, след като не беше отменено попадението на Даичи Камада за 1:1 в 21-ата минута.

Щутгарт, който утре гостува на Майнц, има две точки по-малко от Шалке и е на 17-ото място – също позиция за автоматично изпадане. Бохум в Берлин също игра за оцеляването си, а точката ги нарежда в момента на 15-о място с 32 точки.

Надеждите на Унион Берлин за директно класиране в Шампионската лига може и да бъдат попарени на по-късен етап, тъй като отборът падна с 2:4 при визитата си на застрашения до днес от изпадане Хофенхайм. Синьо-белите от Зинсхайм обаче вече имат 35 точки и няма опасност да загубят елитния си статут. Диого Лейте помогна на домакините да излязат напред в 22-ата минута, подарявайки топката на Илхас Бебу, който откри. А проблемите от португалския защитник продължиха да тежат и той направи дузпа в 36-ата минута, превърната в гол от Андрей Крамарич. В 45-ата минута Данило Дьоклер с мощен изстрел с глава заби топката под гредата при центриране на Кристофер Тримел. Втори гол на Андрей Крамарич в 89-ата минута направи резултата 3:1, а в добавеното време двата отбора си размениха по още едно попадение Еса Ладуни и Мунас Дабур за крайното 4:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марияна Памукова пред БНТ: Най-голямата битка за Боряна Калейн бе да пребори себе си
Марияна Памукова пред БНТ: Най-голямата битка за Боряна Калейн бе да пребори себе си
Настимир Ананиев: Няма да подкрепим първия мандат и няма да има липсващи депутати
Настимир Ананиев: Няма да подкрепим първия мандат и няма да има липсващи депутати