НОВИНИ

Илиян Филипов: Никога пред мен не е стояла целта да стана собственик на Ботев Пд, Зингаревич е вложил над 20 милиона в клуба

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:31, 18.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
илиян филипов никога мен стояла целта стана собственик ботев зингаревич вложил милиона клуба
Снимка: БТА
Слушай новината

Собственикът на фирмата изпълнител на строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив Илиян Филипов излезе със съобщение в социалните мрежи, в което сподели, че пред него никога не е стояла целта да става собственик на Ботев Пловдив и освен това засвидетелства своята пълна подкрепа към настоящия ръководител на клуба Антон Зингаревич.

В поста си Филипов обяви, че лично е поел ангажимент към Зингаревич да "направи и невъзможното Ботев да се завърне на своя стадион", а в замяна руският бизнесмен е вложил над 20 милиона лични средства в изграждането на "Колежа".

Накрая Илиян Филипов се обърна към всички фенове на Ботев Пд и ги призова на 29 април (събота) да бъдат на стадиона, когато "канарчетата" ще изиграят своя първи двубой на стадион "Христо Ботев" след близо 10-годишна пауза, а съперник в него ще бъде отборът на Левски.

Ето и какво се казва в изявлението на Филипов:

"Уважаеми ботевисти,

През последните няколко месеца направихме огромна организация, за да може Ботев да се завърне на стадион "Христо Ботев".

Аз поех ангажимент към собственика на Ботев Антон Зингаревич да направя и невъзможното Ботев да се завърне на своя стадион колкото се може по- скоро. Вече дойде моментът в който може да кажем, че се завръщаме у дома. Антон Зингаревич е мой приятел и партньор. Той е вложил над 20 милиона лични средства в клуба и нямаше как да допусна Ботев да загуби такъв инвеститор. Категорично искам да заявя, че ще помагам с всичко на г-н Зингаревич, за да може Ботев да се завърне на мястото, което заслужава, а именно в челните позиции на класирането. Никога пред мен не е стояла и не стои целта да стана собственик на клуба. Винаги ще помагам на Ботев, защото съм ботевист и защото виждам какво прави Антон Зингаревич за клуба.
29.04.2023г. - ВСИЧКИ НА КОЛЕЖА!

С уважение,
Илиян Филипов"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският парламент премахна визите за Косово
Европейският парламент премахна визите за Косово
Паднал багаж спаси български алпинист от лавина в Хималаите
Паднал багаж спаси български алпинист от лавина в Хималаите