НОВИНИ

Илиян Павлов поема поста заместник-кмет на Столична община по транспорта

илиян павлов поема поста заместник кмет столична община транспорта
bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 29.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Илиян Павлов поема поста заместник-кмет на Столична община, направление "Транспорт и градска мобилност". Той ще работи за постигане на устойчива градска мобилност, споделяща баланс между различните начини на придвижване в града, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

"Градската мобилност е уравнение, което включва множество компоненти и за да бъде решено, то трябва да има общи усилия, синхрон в процесите и прозрачност към гражданите, защото в края на това уравнение, след знака равно, е град за хората. Визията ми е улиците на София да бъдат удобни за всеки – коли, пешеходци, велосипеди. Да имаме надежден градски транспорт, привличащ пътници и обслужван от хора с достойни работни позиции. Моята задача ще бъде да осигуря сигурност и комфорт за всяко придвижване", посочва Павлов.

Той е участвал в редица проекти за подобряване на градската среда и разработване на стратегии и проекти за модернизиране на транспорта, включително 4-годишен план за разширение на велоалеите, план за строителство на паркинги в кварталите и реформа на дружествата за градски транспорт.

Илиян Павлов е имал основна роля в развитието на пилотния проект за изграждане на многоетажен паркинг в квартал "Младост", който събира автомобилите на едно място и освобождава пространство за качествена градска среда за гражданите. Друг негов проект е за пешеходно пресичане при Ларгото, където с минимални промени се оптимизира движението и се позволява пешеходно свързване на северната и южната част на центъра.

Илиян Павлов е инженер по транспортно строителство, завършил е магистратура в транспортния факултет на УАСГ. Работил е като технически ръководител и познава в детайли процеса от проектиране до завършване на комплексни инфраструктурни обекти. Той е бил предприемач, част от редица стартиращи компании, където е участвал в създаването на процеси, структури, методика на работа и постигането на значими резултати.

Справка в социалната мрежа Linked In показва, че през последните години Илиян Павлов се е занимавал с различни и разнообразни проекти. Собственик е и основен акционер в дружеството "Стей Позитив" основано през 2015 година, показва справка в Търговския регистър.

Павлов е сред създадателите на ракия от фурми. Идеята за питието е лансирана през 2018 година и тогава нашумява и името му. От социалните мрежи става ясно още, че често е търси служители за проектиране на дървени стълбища в Англия. Ставало е въпрос за онлайн проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Операция "Самотна звезда": Какво се случва в щата Тексас?
Операция "Самотна звезда": Какво се случва в щата Тексас?
Великобритания забранява електронните цигари за еднократна употреба
Великобритания забранява електронните цигари за еднократна употреба