НОВИНИ

Илко Пиргов: Спортът е една игра, няма нищо на всяка цена

илко пиргов спортът една игра нищо всяка цена
bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 29.09.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Скандален клип в социалните мрежи показва бой между родители след футболна среща. Става въпрос за юношеските формации до 16 години на отборите на Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик.

Двубоят завършва в с успех с 4:1 за "черно-белите" от Лаута. Различни са версиите за причината, довела до ескалиране на напрежението.

От пловдивския клуб излязоха с официална позиция по случая.

"По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на "Локомотив"! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в словесен конфликт с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на охраната", се казва в позицията на пловдивчани.

От Хебър също излязоха с официално писмено становище, в което заявяват, че случилото се е недопустимо и отхвърлиха версията на фенове на Локомотив, че подстрекаването е тръгнало от техните привърженици.

Спортният директор на Локомотив Пловдив – Илко Пиргов, станал свидетел на случая изказа мнението си пред камерата на БНТ.

"Мачът премина нормално, имаше един човек с бяла тениска, който цял мач беще на крачки от страничния съдия, не спря да вика, да крещи. Свърши мачът, изчаках представител на БФС, тръгнахме с него, в момента, в който стигнах до паркинга видях разправия, ръкопашен бой. Вече се беше стигнало до някаква саморазправа, и за няколко минути се поуспокоиха нещата, това като очевидец мога да кажа", заяви Пиргов.

"Искам да изключа варианта някой от нашите фенове да е направил първата крачка. Говоря за детско-юношески футбол. Моля родителите на деца в юношеските отбори, нека бъдем малко по-толерантни, спортът е една игра, няма нищо на всяка цена. Утре е нов ден. Трябва да даваме с нашия пример да даваме правилните насоки на нащите деца в живота", категоричен бе Илко Пиргов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестор Ел Маестро: Целта ни е да печелим във всеки мач и започваме да го правим
Нестор Ел Маестро: Целта ни е да печелим във всеки мач и започваме да го правим
Енергетици блокираха района на граничен пункт "Дунав мост"
Енергетици блокираха района на граничен пункт "Дунав мост"