НОВИНИ

Инфантино обеща пълни стадиони на световното

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:18, 01.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
инфантино обеща пълни стадиони световното

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино заяви, че световното първенство по футбол в Катар през 2022 година ще се проведе с фенове по стадионите. Заради пандемията от коронавирус редица турнири се проведоха и предстоят да се състоят с ограничен брой зрители или дори пред празни трибуни.

"Ще има пълни стадиони. Ковид-19 ще бъде победен с времето, ние ще се научим да живеем с това", заяви Инфантино.

Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември 2022 година. Това ще бъде първият шампионат на планетата в историята, който ще се играе през зимата.

Същевременно ФИФА ще си съдейства със Световната здравна организация (СЗО) по програмата за "широк достъп на ваксини за коронавируса, лечение и диагностика". Инфантино и бившият английски национал Майкъл Оуен дадоха начало на кампанията днес.

"Всички ние трябва да изиграем роля в глобалната битка срещу коронавируса. Призоваваме всички хора да помогнат за набавянето и разпространяването на ваксини и тестове до всички краища на планетата", каза Инфантино по време на пресконференция.

ФИФА ще започне официално кампанията по време на Световната клубна купа в Доха през този месец. Това ще се случи посредством промоционални видео материали, включващи популярни футболисти и треньори. Един от горепосочените е Оуен.

"За футбола е важно да бъде част от обществото и да адресира подобни проблеми", каза бившият нападател на Ливърпул.

"Може би децата по света ще слушат по-внимателно, ако Оуен или друга легенда им кажат да си мият редовно ръцете, отколкото някой политик или лекар", добави Инфантино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Херта привлече Сами Кедира
Херта привлече Сами Кедира
Борисов: Осъждаме прекомерната сила срещу Навални, съпругата му и мирно протестиращи в Русия
Борисов: Осъждаме прекомерната сила срещу Навални, съпругата му и мирно протестиращи в Русия