НОВИНИ

Инфлуенсъри организираха благотворителен базар в помощ на болно дете

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:52, 12.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
инфлуенсъри организираха благотворителен базар
Слушай новината

Благотворителен винтидж базар в подкрепа на 3-годишно момченце, болно от тежка форма на епилепсия, организира Фондация "Данък добро" заедно с модни платформи и инфлуенсъри. Организаторите вярват, че да се прави добро е неписан закон и отговорност всеки един от нас като част от обществото.

Едни от най-атрактивните и популярни личности отвориха гардеробите си в подкрепа на каузата. Участниците в събитието представиха свои дрехи, за да помогнат на едно дете да живее пълноценно и щастливо.

Дима е роден на 1 юни 2018 г. напълно здрав, навреме, без никакви патологии. На четиримесечна възраст получава първите си пристъпи. Здравословното му състояние рязко се влошава в средата на тази година. Това е и причината през месец септември 2021 г. близки приятели да съберат в рамките на 48 часа сумата от 13325 лв., за да може малкият Дима да замине по спешност в Барселона при един от най-изявените невролози и специалисти по детска епилепсия. Веднага са направени 48 часови ЕЕГ изследвания, тествани са серия от лекарства под видео и ЕЕГ наблюдение. Заключението е, че Дима е напълно резистентен и се нуждае от спешна мозъчна операция, при която с помощта на чип пристъпите му да спрат завинаги.

Сумата необходима за операцията на Дима възлиза на 49600 евро. Всички дарения се събират по благотворителните дарителски сметките на Фондация "Данък добро".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение между прокуратурата и МВР: Кой пречи на разследването за изчезналите милиони от АМ "Хемус"
Напрежение между прокуратурата и МВР: Кой пречи на разследването за изчезналите милиони от АМ "Хемус"
Владимир Зографски завърши 43-ти във втория старт в Клингентал
Владимир Зографски завърши 43-ти във втория старт в Клингентал