НОВИНИ

"Информационно обслужване" призна за несъответствие в част от данните за ваксинираните и се извини

около хората пловдивска област ваксинирани преболедували covid
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 27.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Установено е несъответствие между резултатите на ваксинираните лица по административни области и общия брой на ваксинирани лица със завършен ваксинационен цикъл. Това заявиха от "Информационно обслужване" във връзка с публикации в медиите за неправилно отчитане на поставените дози за ваксинация срещу COVID-19.

Причината е, че еднодозовите ваксини „COVID-19 Vaccine Janssen“ не са отчетени като завършен ваксинационен цикъл в общия брой ваксинирани лица, а само при резултатите по административни области.

От "Информационно обслужване" уточняват, че е важно да се отбележи, че всички данни се изчисляват на дневна база спрямо регистрираните имунизации във ваксинационните центрове на различните области. Въведените данни за имунизациите по административни области в Единния информационен портал отразяват коректно поставените дози ваксини срещу COVID-19 във всяка една конкретна област.

Ето какво се казва още в прессъобщението им:

"Подчертаваме, че допуснатата неточност е единствено при изчислението на общия брой лица със завършен ваксинационен цикъл, където се сумират данните за лицата, получили втора доза при двудозовите ваксини и тези, които са избрали еднодозова ваксина. Данните по административни области са въведени коректно и отразяват действителния брой на поставените дози.

При установяване на разминаването между общия брой лица със завършен ваксинационен цикъл и поставените дози по административни области, несъответствието беше коригирано. „Информационно обслужване“ АД се извинява за допуснатата неточност е и предприело всички необходими мерки за предотвратяване на бъдещи разминавания в данните за ваксинираните лица."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кога кои спортове станаха олимпийски
Кога кои спортове станаха олимпийски
Повдигнаха обвинения на шофьора, отнел живота на трима край Пясъчево
Повдигнаха обвинения на шофьора, отнел живота на трима край Пясъчево