НОВИНИ

Инфраструктурата, необходима за провеждането на Олимпийските игри в Париж, се очаква да бъде завършена в срок

Олимпийското село на спортистите се очаква да бъде изцяло завършено на 1 март, а самата Олимпиада ще се проведе в периода 26 юли-11 август

инфраструктурата необходима провеждането олимпийските игри париж очаква завършена срок
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:35, 17.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийското село в Париж ще бъде окончателно завършено на 1 март, обяви президентът на общинската компания SOLIDEO, отговаряща за строежа Никола Феран.

В изявление пред френски сенатори Феран заяви още, че очаква цялата инфраструктура, необходима за провеждането на Олимпиадата през това, да бъде завършена в срок.

"Единствено около 500 легла, които се очакваха за олимпийското село, ще бъдат доставени през месец април (няколко седмици по-късно от графика)", коментира Никола Феран.

По време на изслушването си президентът на SOLIDEO отбеляза още положените усилия около подготовката на изложбения център Гран Пале - разположен в непосредствена близост прочутия булевард Шанз Елизе - който ще приеме олимпийските турнири по фехтовка и таекуондо.

"Има три обекта от общо 70, които предизвикаха малки проблеми, но това не промени цялостната картина", заяви Никола Феран и добави, че плувният комплекс ще бъде приключен месец по-рано от графика - през март.

В същото време стана ясно още, че подготвителните действия около Игрите в Париж 2024 са надхвърлили с малко рамките на предварително приетия бюджет. Предвидените средства са били в размер на 1,378 милиарда, а в действителност са били изразходвани 1,412 милиарда

Летните олимпийски игри в Париж през тази годината ще се проведат в периода 26 юли-11 август, а между 28 август и 8 септември френската столица ще приеме и параолимпийските игри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на тока за битовите потребители ще остане непроменена, смятат експерти
Цената на тока за битовите потребители ще остане непроменена, смятат експерти
Черноморец Бургас се подсили с бивш младежки национал на България
Черноморец Бургас се подсили с бивш младежки национал на България