НОВИНИ

Интензивен трафик на ГКПП-та ни. Има ли опашки?

интензивен трафик гкпп опашки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 25.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на основните гранични пунктове на страната ни със съседните Румъния и Турция.

На останалите пунктове със Сърбия, освен на "Калотина", трафикът е нормален, съобщиха от "Гранична полиция".

Република Сърбия вече отмени всички наложени ограничения за желаещите да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Турция е възстановено пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция.

На границата с Румъния е интензивен трафикът на граничните пунктове на ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин" за товарни автомобили на изход. Камионите, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Гърция, на ГКПП "Кулата", "Илинден", "Маказа", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград" се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина. Не се извършва преминаване през ГКПП "Златоград".

На границата с Република Северна Македония на "Гюешево", "Станке Лисичково" и "Златарево" трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси.

Чуждите граждани, желаещи да посетят съседката ни, трябва да представят на влизане в страната негативен PCR тест с валидност до 72 ч. и подлежат на задължителна 14-дневна самоизолация.

Те могат да преминат без карантина през територията на Р Северна Македония за 5 часа, като на границата се попълва декларация за транзит, която на изход се предава на граничните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медиците на болницата във Велинград подават колективна оставка
Медиците на болницата във Велинград подават колективна оставка
Гореща вълна обхвана Европа
Гореща вълна обхвана Европа