НОВИНИ

Интензивен трафик на границите с Гърция и Румъния

интензивен трафик границите гърция румъния
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:44, 23.06.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивен е трафикът на част от гранично контролно-пропускателни пунктове по границата с Гърция и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 18:00 часа днес.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП „Маказа“ и на „Кулата“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Румъния трафикът е интензивен за изход за товарни автомобили на ГКПП „Никопол“, „Кардам“, „Оряхово“ и „Видин“.

В „Гранична полиция“ е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни моторни превозни средства (МПС) над 7,5 тона през ГКПП „Дуранкулак“/ „Вама Веке“ днес и утре от 06:00 ч. до 22:00 ч. Ограниченията се въвеждат във връзка с обявяването на 24 юни за неработен ден и засилено пътуване на румънски туристи, допълват от „Гранична полиция“.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормален е трафикът на всички гранични пунктове по границата с Турция и Република Северна Македония.


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избират нов общински съвет в Хасково
Избират нов общински съвет в Хасково
Националният отбор по баскетбол за жени победи тима до 20 г.
Националният отбор по баскетбол за жени победи тима до 20 г.