НОВИНИ

Интер и Ювентус постигнаха комфортни шампионатни победи в Серия А

Интер Халкан Чалханоглу Маркъс Тюрам
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:59, 04.09.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Интер Милано постигна трети успех през новия сезон в шампионата на Италия. В среща от третия кръг "нерадзурите" се наложиха с 4:0 у дома срещу Фиорентина и са на първо място в класирането с пълен актив от 9 точки.

Домакините откриха резултата в 23-ата минута чрез Маркус Тюрам, който беше точен след центриране на Федерико Димарко.

След почивката по-силната игра на възпитаниците на треньора Симоне Индзаги продължи. В 50-ата минута удар на Дензъл Димфрис срещна гредата, а по-малко от 180 секунди след това Лаутаро Мартинес удвои аванса за домакините след подаване на Тюрам.

В 58-ата минута Хакан Чалханоглу от дузпа направи 3:0, а малко повече от четвърт час преди края на редовното време Мартинес оформи крайното 4:0 след добро извеждащо подаване на Хуан Куадрадо.

Интер Милано печели първите си три мача от сезона без да допусне нито един гол във вратата си за първи път след 1967 година.

Фиорентина е на осма позиция в подреждането с 4 точки.

В друга среща от кръга Торино победи с минималното 1:0 пред собствена публика състава на Дженоа след попадение на Неманя Родонич в четвъртата минута на допълнителното време. "Биковете" са на 11-то място до момента с 4 точки. "Грифоните" са на 12-та позиция в Серия А с точка по-малко от днешния си противник.

Ювентус се наложи срещу Емполи с 2:0 като гост. Победата бе втора за гранда от Торино от началото на сезона, като тимът заема трето място във временното класиране със 7 точки. Емполи допусна трета поредна загуба и остава последен, 20-и и без отбелязан гол.

Гостите надделяха с попадения на Данило в 24-ата и на Федерико Киеза, който получи извеждащо подаване от Аркадиуш Милик в 82-ата минута. Душан Влахович пропусна дузпа за Ювентус в 39-ата минута на двубоя. Футболистите на Ювентус имаха още няколко възможности, който обаче не успяха да реализират.

Пол Погба вкара топката във вратата на домакините в 66-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада на Влахович.

В добавеното време Милик също пропусна да се разпише във вратата на Емполи, а съотборникът му Мойс Кийн удари греда малко след това.

Лече надигра Салернитана с 2:0 като домакин в друг мач от кръга. Отборът на Лече държи четвъртата позиция в подреждането със 7 точки към момента, а Салернитана е 16-и с 2 точки.

Черногорецът Никола Кръстович даде преднина на домакините още в шестата минута, а в осмата минута на добавеното време на срещата бразилецът Габриел Стрефеца вкара за 2:0 от дузпа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел ще представи кандидатурата на България за член на Съвета на ООН по правата на човека
Мария Габриел ще представи кандидатурата на България за член на Съвета на ООН по правата на човека
Каролина Мухова и Сорана Кърстя си осигуриха сблъсък на 1/4-финалите на US Open
Каролина Мухова и Сорана Кърстя си осигуриха сблъсък на 1/4-финалите на US Open