НОВИНИ

Интер обърна Фиорентина с два гола на Лаутаро Мартинес и отново ликува с Купата на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 24.05.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
интер обърна фиорентина два гола лаутаро мартинес отново ликува купата италия
Слушай новината

Отборът на Интер защити трофея си в турнира за Купата на Италия, след като във финала на "Стадио Олимпико" в Рим надигра с 2:1 състава на Фиорентина след обрат, а големият герой за победителите бе Лаутаро Мартинес, който реализира и двете попадения за "нерадзурите".

По този начин миланският гранд стигна до втория си пореден трофей в надпреварата и общо девети в историята, с което изравнява като втория най-успешен отбор в турнира след този на Ювентус, който е едноличен лидер с 14 триумфа.

Финалът тази вечер обаче далеч не започна по мечтания начин за Интер, който се оказа догонващ след само три минути игра, когато Нико Гонсалес се възползва от грешка в отбраната на "нерадзурите" и даде аванс на Фиорентина рано-рано в срещата.

Голът вдъхна допълнително увереност на "виолетовите", които в първите минути категорично стояха по-добре на терена, но постепенно техният съперник започна да намира себе си.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Лаутаро Мартинес бе изведен в отлична позиция от Марсело Брозович и с прецизен диагонален изстрел матира Пиетро Терачано за 1:1.

Само осем минути по-късно Интер стигна и до пълния обрат, когато Николо Барела центрира в наказателното поле, а отново на правилното място бе Мартинес, който този път бе точен с мощен удар от въздуха.

През второто полувреме играчите на Фиорентина се опитаха да се върнат в борбата и в заключителните минути създадоха няколко сериозни опасности пред вратата на "нерадзурите", но с пропуски се отчете Лука Йович.

Така, Интер защити Купата на Италия и вече гледа към следващия голям финал, а именно този в Шампионската лига срещу Манчестър Сити на 10 юни в Истанбул.

Фиорентина пък ще трябва да почака още малко за своята първа Купа след 2001-а година, но пък "виолетовите" също имат шанс да стигнат до европейски трофей през настоящата компания, тъй като на 7 юни в Прага се изправят срещу Уест Хям в спора за трофея от Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брайтън и Манчестър Сити не се победиха в мач с три отменени гола
Брайтън и Манчестър Сити не се победиха в мач с три отменени гола
Георги Караманджуков: Ако не станем шампиони, ние ще сме си виновни
Георги Караманджуков: Ако не станем шампиони, ние ще сме си виновни