НОВИНИ

Интер посреща Атлетико М в Милано, ПСВ Айндховен е домакин на Борусия Д в осминафиналите на Шампионската лига тази вечер

И двата мача стартират в 22:00 ч.

интер срази рома голово шоу дръпна седем точки върха италия
bnt avatar logo
от БНТ
07:19, 20.02.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Във вторник ще се изиграят поредните два осминафинала от Шампионската лига. Интер посреща Атлетико Мадрид, а ПСВ Айндховен е домакин на Борусия Дортмунд. И двете срещи са от 22:00 часа българско време.

В двубоя на "Джузепе Меаца" силите изглеждат изравнени. Миналогодишният финалист Интер преодоля лесно своята Група D, но не успя да се справи с Реал Сосиедад, като точките бяха поделени, а испанците в крайна сметка завършиха първи. „Нерадзурите“ приключиха с три победи и три загуби, колкото имаше и тима от Сан Себастиян.

Атлетико Мадрид пък показа, че е най-опитният отбор сред Лацио, Фейенорд и Селтик и спечели една сравнително лесна група. „Дюшекчиите“ не допуснаха поражение и записаха четири победи. Последната от тях бе в Мадрид с 2:0 над Лацио и осигури първото място за момчетата на Симеоне. На собствен терен Атлетико бе впечатляващ, но навън победи само в Ротердам.

Днешната среща заварва Интер в чудесно настроение. Към момента тимът е с най-дългата серия от поредни победи в топ първенствата на Европа, печелейки всички осем мача от началото на годината. В петък „Нерадзурите“ разбиха Салернитана с 4:0 у дома и след издънките на Ювентус и Милан са на върха с девет точки преднина и мач в пасив. Ден по-късно пък Атлетико бе още по-резултатен – 5:0 над Лас Палмас у дома. Това бе и първи успех за тима от три мача насам.

ПСВ Айндховен и Борусия Дортмунд пък са двата осминафиналисти с най-малки шансове за финал.

ПСВ се класира за осминафиналите още след първите пет мача, в които завоюва девет точки. Тимът се справи с конкуренцията на Севиля и Ланс в спора за второто място, а от Арсенал не загуби у дома, след като в Лондон отстъпи с 0:4. Борусия Дортмунд пък бе сензацията на есента. „Жълто-черните“ не само прескочиха групата на смъртта, но излязоха от нея като първи. Две победи бяха записани над Нюкасъл, една над Милан, а единственото поражение дойде на терена на ПСЖ.

Голямото предимство на ПСВ в днешния двубой е първенството, в което се състезава и може да остави на заден план за момент. В Ередивизи тимът е с 10 точки аванс пред втория Фейенорд и не успя да спечели в само 2 от 22 кръга до този момент. Борусия Дортмунд пък е замесен в спора за Топ 4 в Бундеслигата, като на пръв поглед има шанс да се бори за последните две места в конкуренцията още на РБ Лайпциг и Щутгарт. В Събота „Бе Фау Бе“ завърши 1:1 като гост на Волфсбург и остава непобеден във всички турнири от 9 декември насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на светлината в Копенхаген
Фестивал на светлината в Копенхаген
Гръцки фермери влизат в Атина с трактори
Гръцки фермери влизат в Атина с трактори