НОВИНИ

Интер разби Милан за пети пореден успех в градското дерби

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:59, 16.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
интер разби милан пети пореден успех градското дерби
Слушай новината

Отборът на Интер разби с 5:1 състава на Милан в 238-ото издание на градското дерби между двата тима, което бе гвоздеят в програмата на 4-ия кръг в италианската Серия "А".

За "нерадзурите" това бе пети последователен успех в мачовете срещу големия съперник, а при още един те ще изравнят рекорда на "росонерите" от шест поредни победи, поставен в началото на ХХ век.

Тази вечер под проливния дъжд в Милано футболистите на Симоне Индзаги доминираха тотално, като тон за голово шоу даде Хенрих Мхитарян, който откри резултата още в 5-ата минута.

В края на първата част пък Маркъс Тюрам удвои преднината на Интер след страхотно индивидуално изпълнение, което остави безпомощен Майк Менян.

През второто полувреме Милан опита да се върне в битката и донякъде успя чрез Рафаел Леао, който в 57-ата минута намали пасива на "росонерите".

Скоро след това обаче "нерадзурите" си върнаха преднината от две попадения благодарения на втория гол за вечерта на Мхитарян, а в 79-ата минута Хакан Чалханоглу направи резултата 4:1 след точно изпълнена дузпа.

В самия край на двубоя пък остана време и за Давиде Фратези да се разпише, оформяйки крайното 5:1 със своя дебютен гол за Интер.

След тази гръмка победа финалистите в Шампионската лига от миналия сезон останаха единственият отбор без грешна стъпка в Италия от началото на кампанията и закономерно са лидер в класирането с пълен актив от 12 точки. Милан пък е на 3-ото място с 9 пункта, като днес момчетата на Стефано Пиоли допуснаха първата си загуба в тазгодишното издание на Серия "А".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха отново нелегални мигранти в карловското село Кърнаре
Задържаха отново нелегални мигранти в карловското село Кърнаре
Валенсия се върна към победите в Ла Лига с класика срещу Атлетико Мадрид
Валенсия се върна към победите в Ла Лига с класика срещу Атлетико Мадрид